Møt forhåndskomitéen for årets Norsk Kort!

21.02.2019

Disse tre står for utvelgelsen av filmer til årets norske kortfilmprogram.

Forhåndskomite nk
Fra venstre: Siw Angell-Olsen, Torunn Nyen og Magnus Mork.

Siw Angell-Olsen
Siw Angell-Olsen (f. 1965) studerte dokumentarregi ved NISS i 1997/1999. Hun har jobbet med film og tv i over 20 år, og i fem av disse årene som leder for kortfilmfestivalen KORTKINOKINO i Sandnes. Hun har jobbet som innspillingsleder og location manager på flere kortfilmer, tv-serier og spillefilmer. De siste årene har hun jobbet som produsent hos GOfilm AS, hvor hun blant annet var produsent på kortfilmen «Hvalagapet». Den vant i fjor Terje Vigen-prisen under Kortfilmfestivalen i Grimstad og har blitt vist på en rekke festivaler i utlandet, som Berlinalen, The Chicago International Children’s Film Festival m.fl. Hun har også vært regissør på kortdokumentaren «Gamlingen – rekviem over et bad» (2017)
(Foto: Siv Sivertsen)

Torunn Nyen
Torunn Nyen (f. 1950) har arbeidet i den norske film- og tv-bransjen snart 50 år – på 70-og 80-tallet som frilans med både produksjon og formidling, samtidig som hun studerte filmvitenskap ved Stockholms universitet. Hvert år siden 1980 har hun vært med å arrangere Kortfilmfestivalen: Fra 1994 til 2011 som daglig leder og fra 2011 til 2015 som kunstnerisk leder. Hun er fortsatt ansatt hos Kortfilmfestivalen, men nå i 50 % stilling som kurator med hjemmekontor, noe hun kombinerer med å bidra som frivillig på andre festivaler, bl.a. Factory Light Festival i Slemmestad, Movies on War på Elverum og Short Riga i Latvia.
(Foto: Odd Rudjord)

Magnus Mork
Magnus Mork (f.1978) er utdannet i Media Arts ved University of London og i filmregi ved Filmhögskolan i Gøteborg (nå Akademin Valand). Han har laget et knippe kortfilmer, bl.a. Gullstol-vinneren «Kompisar» og «Burger» som vant prisen for beste regi og ensemble på Sundance. Siden 2017 har han drevet produksjonskollektivet Alternativet sammen med filmskaperne Mariken Halle, Guro Bruusgaard og Katja Eyde Jacobsen i Oslo.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.