Møt årets forhåndsjury!

12.03.2020

Her er personene som setter sammen årets konkurranseprogram.

Forhjury

Forhåndskomité – Norsk Kortfilm
Truls krane meby

Truls Krane Meby er en selvlært filmskaper basert i Berlin og Lofoten. Han har blant annet laget de prisvinnende kortfilmene «Grep», «God Maskingeværlyd», «Verdensvede Kropper» og «Mobil». For øyeblikket ferdigstiller han sin første spillefilm.

Mållaget systad jacobsen

Jannicke Systad Jacobsen er en regissør og manusforfatter utdannet fra Praha, London og Oslo. Hun har laget flere kortfilmer og dokumentarer, bl.a. «Kampen mot paranoia» (2003) og den Gullrutenominerte «Sandmann – historien om en sosialistisk supermann» (2005). Jannicke spillefilmdebuterte med «Få meg på, for faen» i 2011, som vant pris for beste manus på Tribeca Film Festival. Hennes andre spillefilm «Hjelperytteren» hadde premiere i 2019.
Ali foto anne valeur

Ali Parandian er en norsk-iransk filmskaper, født i Teheran og oppvokst i Norge. Han studerte ved Den norske filmskolen i perioden 2007 – 2010. Hans fiksjonsfilm-debut «No Man is an Island» (2017) vant Amanda for Beste kortfilm i 2018. Han klipper for øyeblikket sin langfilmdebut, og en ny kortfilm på sitt eget selskap Anicca Pictures, og utvikler sin andre spillefilm med Oslo Pictures.
Forhåndskomité – Kort dokumentar
Chloefaulkner

Chloé Faulkner er en fransk og kanadisk filmarbeider bosatt i Oslo. Hun har en mastergrad i statsvitenskap fra de anerkjente utdanningsinstitusjonene Sciences Po i Paris og London School of Economics. Faulkner har tidligere arbeidet ved French Institute i London og Institut Français ved den franske ambassaden i Norge. Hun har også vært involvert i Film fra Sør som film- og festivalkoordinator og i festivalens programråd. Siden 2013 har hun arbeidet som filmsjef i Norsk filmklubbforbund, og som skribent og kritiker for filmtidsskriftet Z.Susann

Susann Østigaard er dokumentarfilmskaper utdannet fra Høgskolen i Lillehammer og Volda. Hun er medeier i produksjonsselskapet Fri Film, og har blant annet regissert og produsert dokumentaren «Light Fly, Fly High» sammen med kollega Beathe Hofseth. Filmen, som hadde premiere og vant pris på IDFA i 2013, har blitt vist på et 80-talls internasjonale festivaler og fikk en Amanda for beste dokumentar i 2014. De siste årene har hun jobbet med filmformidling og ledet blant annet filmfestivalen Oslo Pix fra oppstarten og fram til 2019.


Maximilien van aertryck

Maximilien van Aertryck er en fransk-tysk-svensk filmskaper i selskapet Plattform Produktion. Sammen med sin partner Axel Danielson regisserer og produserer han både helaftens dokumentarer og kortfilmer. Kortfilmene deres har hatt premiere i konkurranseprogrammet på festivaler som Berlinale, Cannes, Sundance og Toronto, og de har mottatt flere priser. Filmene deres har som mål å være både kritiske og humoristiske, med en særpreget fortellerstil som er tema- fremfor handlingsbasert.
Kortfilmen deres, «Ten Meter Tower», har blitt sett av millioner via New York Times’ Op-Docs nettside og ble shortlisted for både Oscar- og Emmyprisene i 2018.Forhåndskomité – Norsk Musikkvideo
Trond kvig andreassen

Trond Kvig Andreassen har bakgrunn som dokumentarregissør med filmene «Six Degrees», «Naboer» og «Alt Som Kunne Ha Vært». Sistnevnte film har vunnet en rekke priser på festivaler i inn- og utland, og ble valgt ut som Vimeo Staff Pick. Han har laget en rekke musikkvideoer for bl.a. Kråkesølv og Sondre Justad, og musikkvideoen for Justads «Ikke som de andre» (i konkurranse i Grimstad 2019) ble nominert til Spellemannsprisen i 2019.

Wendi av cathrine molstad

Wendi Pendeza Kazonza er partner og eier i musikkselskapet GILT, et selskap som sørger for at opphaverens musikkrettigheter blir ivaretatt og tilført merverdi.. Selskapet representerer blant annet musikkprodusent og komponist Marte Eberson, Kristoffer Lo og Erlend Mokkelbost. I tillegg til å jobbe tett med låtskriverne i selskapet, har Kazonza blant annet jobbet for Barbosa Film og utført music supervision på NRK-serien deres «Nudes».Forhåndskomité – Internasjonal Kortfilm
Neil y

Neil Young anmelder regelmessig filmer for The Hollywood Reporter og bidrar hyppig til Sight & Sound, Tribune Magazine m.fl. Han er basert i Sunderland og Wien, og jobber med konsultasjon og programmering for festivaler over hele Europa. Han var festivalleder for Bradford International Film Festival fra 2011 til 2015, og har forelest ved bl.a det østerrikske filmmuseet og Riga International Film Festival. Hans kortfilm «Vilniu Detroit» hadde premiere på Vilnius International Film Festival i 2016.

Vanja 2

Vanja Ødegård har tidligere jobbet som gjesteansvarlig, koordinator og programmerer i Kortfilmfestivalen. Hun har en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU, og har tidligere vært festivalleder for Oslo/Fusion Internasjonale filmfestival, samt jobbet med Kosmorama, Film Fra Sør og andre festivaler. Hun er for tiden forskningsbibliotekar i Seksjon for Film og Kringkasting ved Nasjonalbiblioteket i Oslo og jobber særlig med innhold til nettsiden Nordicwomeninfilm.com.Cato bilde 3

Cato Fossum er tidligere programmerer for Tromsø Internasjonale Filmfestival og programsjef for Oslo Pix. Han er også bidragsyter til filmtidsskriftene Z og wuxia. Fossum er nå ansatt i Kortfilmfestivalen.995 20180411101326000000

Bård Ydén har vært redaktør i Kortfilmfestivalen siden 2018, og har jobbet med filmfestivaler siden 2003. Fra 2007 til 2016 var han festivalleder for Oslo/Fusion Int. filmfestival, en rolle han gikk tilbake til i 2018. Han har vært programkonsulent og kurator for flere internasjonale filmfestivaler og har gjennom årene opparbeidet seg bred juryerfaring internasjonalt. Han var med å starte The Faroe Islands’ Minority Film Festival i 2017, og fra 2019 er han vært en del av teamet for Berlinale Horizons Startup-program.

Julie

Julie Pichard er utdannet filmklipper, og har jobbet som klipper i Frankrike og Norge i mange år. Hun har også studert kulturprosjektledelse og jobbet som koordinator for Institut Français ved den franske ambassaden i Norge. Julie var gjestekoordinator for festivalen i 2019 og er nå ansatt som produsent.


Anita 2016
Foto: Mona Melanie Lindseth

Anita Svingen
Anita Svingen er daglig leder for Kortfilmfestivalen i Grimstad og har vært tilknyttet Kortfilmfestivalen siden 2006. Hun har en bachelor i film og TV fra University of Westminster i London og har jobbet i mange år med TV-produksjoner.


Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.