Minst to nye priser under årets festival

05.04.2019

Årets prisutdeling vil blant annet inkludere en anerkjennelse til den beste produsenten av en norsk kortfilm.

Dsc08505 (1)

Det vil introduseres minst to nye priser ved årets Kortfilmfestival. Nærmere detaljer rundt disse annonseres nærmere festivalen, men prisene kommer til å inkludere en publikumspris samt en pris til den beste produsenten av en norsk kortfilm.

Sistnevnte pris er initiert og gis av Storm Films, som vil forære vinneren 10.000 kr i tillegg til karriereveiledning.

“Produsentens rolle i kortfilm er like sentral som i de lange formatene, men i kortfilmens verden er det stort sett regissøren som får all heder og ære. Det er derfor en glede å kunne dele ut en pris som skal gå til en up and coming produsent, uttaler produsent og daglig leder Frederick Howard i Storm Films.

Vikarierende festivalsjef Åse Meyer er glad for at Kortfilmfestivalen på denne måten kan bidra til prisvinnernes videre arbeid.

“Kortfilm blir man sjelden rik av – det er jo kunstarten som er viktigst, og selvfølgelig gleden over å vise film i Grimstad. Men vi synes likevel det er gledelig at det, i tillegg til heder og kunstnerisk ære ved å vinne priser, også følger med hard valuta som kan gi et lite økonomisk løft for filmskapere som for ofte jobber for knapper og glansbilder.”

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.