Min Kortfilmfestival: Thomas Moldestad

28.06.2016

Forfatteren av Fritt Vilt og Knutsen & Ludvigsen & Den fæle Rasputin måtte stunte talen i Catalina da han skulle dele ut pris.

 1
Med Linn-Jeanethe Kyed på Hestetorget i 2015.

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen i Grimstad?

Jeg har bare besøkt festivalen ved tre anledninger, første gang da jeg gikk på filmskolen for femten år siden. Hver gang har jeg kost meg skikkelig. Mindre, intime festivaler er ofte mye morsommere enn de største, og kortfilmfestivalen er et godt eksempel på dette. Den har en unik sosial atmosfære, jeg får feriestemning av sørlandsomgivelsene, og det er like morsomt å flire av de dårlige kortfilmene som å bli forført av de gode. Grimstadnachspiel er i en klasse for seg, noe alle som har deltatt kjenner til.

Del et minne fra festivalen!

Da jeg skulle dele ut Timeglasset med Linn-Jeanethe Kyed i 2015, holdt det på å gå galt. Jeg hadde teksten med begrunnelsene på en ipad istedet for en papirutskrift, og da jeg kom opp til mikrofonen, streiket teknologien og forlangte omstart og passord. Jeg var ikke forberedt på å ta talen på sparket. Vi klarte på et vis å tøyse oss ut av det som ellers kunne blitt en lang, pinlig stillhet mens jeg fikk åpnet tekstfilen igjen, med det overraskende resultat at mange trodde første del av fremføringen var et stunt. Det var det ikke. Neste gang holder jeg meg til papir.

Hva er Norges beste kortfilm?

Ut fra det begrensede utvalget jeg har sett, stemmer jeg på Bawke av Hisham Zaman.

MIN KORTFILMFESTIVAL

Stian Andersen
Iram Haq
David Skaufjord
Oda Bhar
Torolf Kroglund
Lars Ole Kristiansen
Patrik Syversen
Birger Vestmo
Mariann Rosa
Kajsa Næss
Steinjo
Kaveh Tehrani
Britt Sørensen
Emilie Blichfeldt
Eskil Vogt
Kalle Løchen
Le LD Nguyen
Rolv Håan
Eirik Myhr
Monica Boracco
Christopher Nielsen
Anja Breien
Even Benestad

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.