Min kortfilmfestival: Ole Petter Bakken

18.06.2016

Lederen for Cinemateket i Bergen forbinder Kortfilmestivalen med spill og gambling i hvite, Jesus-dekorerte hus.

Kvalitetsfilm 03

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen i Grimstad?

Jeg har vel vært der 10-15 ganger tenker jeg. Først som skribent og medarbeider i Z Filmtidsskrift da jeg satt i styret for Norsk Filmklubbforbund, for deretter i noen år for å sette sammen et “Det beste fra Grimstad”-program på Cinemateket i Bergen uken etter festivalen. Nå er det vel 4-5 år siden sist jeg var nedover dessverre – det kom for få publikummere på kortfilmprogrammet her i Bergen til å forsvare kostnadene med reise og opphold.

Del et minne fra festivalen!

Det første som popper opp er jo de fantastiske båtturene i skjærgården med ferske reker og øl. Så kommer det noen fortrengte bilder fra diverse nachspiel som varte til solen kommer opp – og som jeg av personvernhensyn lar ligge. Kanskje Jameson-baren burde vært nevnt, men ved nærmere ettertanke må stikkordet bli spill. I de første årene var det boulle hver eneste kveld til langt ut i de sene nattetimer – på stiene rundt kirken eller nede på parkeringplassen i havna. Så ble kulene igjen hjemme, og erstattet med kortstokken og sjetonger. Hver kveld var det poker i et av de mange hvite husene fyllt med jesusbilder, bibler og salmebøker. Synden inntok sørlandsidyllen. I absolutt alle disse årene var det imidlertid et spill som gikk igjen: tradisjonen med å slenge inn noen lapper i den daglige heste-bongen til Kalle. Tror faktisk vi gikk i overskudd på det der, sånn alle årene sett under ett.

Eller burde jeg sagt noe om kortfilm på det spørsmålet der?

Hva er Norges beste kortfilm?

“Kristoball”, definitivt. Så følger “Året gjennom Børfjord” og “Boblicity”.

MIN KORTFILMFESTIVAL

Stian Andersen
Iram Haq
David Skaufjord
Oda Bhar
Torolf Kroglund
Lars Ole Kristiansen
Patrik Syversen
Birger Vestmo
Mariann Rosa
Kajsa Næss
Steinjo
Kaveh Tehrani
Britt Sørensen
Emilie Blichfeldt
Eskil Vogt
Kalle Løchen
Le LD Nguyen
Rolv Håan
Eirik Myhr
Monica Boracco
Christopher Nielsen
Anja Breien
Even Benestad

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.