Min kortfilmfestival: Oda Bhar

09.05.2016

Drakk mystisk børst på scenen! Kunst- og filmjournalisten om det løsslupne Grimstad-intervjuet.

Odabhar
Foto: Carsten Aniksdal

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen i Grimstad?

Jeg har besøkt Kortfilmfestivalen som journalist og kritiker hvert år siden 2011. Det første året skrev jeg for kortfilmnummeret til Z Tidsskrift, senere har jeg vært der for Rushprint og ifjor for Morgenbladet. Jeg har også gjort sceneintervjuer med filmskapere under festivalen de to siste årene, satt i kritikerjuryen i 2012, og i 2015 satt jeg i inntakskomiteen til det norske kortfilmprogrammet sammen med to andre.

Del et minne fra festivalen!

Vanskelig å velge, men blant det morsomste er nok sceneintervjuet jeg og Kalle Løchen gjorde med Even Benestad og August B. Hanssen i 2014, om Club7-filmen. Det ble gjennomført i beste Club7-ånd, sent på kvelden med øl og medbrakt mystisk børst som skapte løssluppen stemning. Opptak ligger på Vimeo, for den som vil se hvor løst i snippen et intervju kanskje bare kan gjøres i Grimstad.

Hva er Norges beste kortfilm?

Et umulig spørsmål for en som har så dårlig hukommelse som meg, så jeg får bare nevne min favoritt fra ifjor, som faktisk vant Gullstolen: SMALL TALK av Even Hafnor og Lisa Brooke Hansen. En film som har den blandingen av humor, absurditet og virkelighet jeg liker aller best.

MIN KORTFILMFESTIVAL

Torolf Kroglund
Lars Ole Kristiansen
Patrik Syversen
Birger Vestmo
Mariann Rosa
Kajsa Næss
Steinjo
Kaveh Tehrani
Britt Sørensen
Emilie Blichfeldt
Eskil Vogt
Kalle Løchen
Le LD Nguyen
Rolv Håan
Eirik Myhr
Monica Boracco
Christopher Nielsen
Anja Breien
Even Benestad

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.