Min Kortfilmfestival: Lars Ole Kristiansen

02.05.2016

Den prateglade Montages-redaktøren elsker diskusjonene i Grimstad, særlig de om filmene som kanskje ikke var så dårlige likevel.

Larsole1
Foto: Håkon Borg

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen i Grimstad?

Siden Kortfilmfestivalen ofte har kollidert med sensurering av eksamener ved Høgskolen i Lillehammer, har jeg blitt nødt til å hoppe over turen til Grimstad altfor mange ganger – og gremmet meg over denne uheldige overlappen. Men i år skal jeg tilbake, og det ser jeg virkelig frem til. Grimstad en trivelig sommerby, med rikelige mengder reker og øl, som legger til rette for hyggelige møter og gode diskusjoner, der man kan fordøye mørkets opplevelser – og det trengs. For det å se og vurdere kuraterte kortfilmprogrammer er en spesiell opplevelse; filmene monteres sammen, og man ser dem uvergelig i lys av hverandre; de avdekker hverandres styrker, svakheter, egenskaper.

Del et minne fra festivalen!

Da jeg satt i juryen til Kritikerprisen i 2014, hadde jeg gleden av å observere en sjelden appetitt for å diskutere festivalfilmene blant publikum. Uansett hvor man befant seg, satt folk og plukket fra hverandre filmene som om de var hjelpesløse insekter i et laboratorium – eller så var de henrykte av begeistring over noe fantastisk spennende og idérikt. Mange filmene i hovedprogrammet var i mine øyne forferdelig dårlige, men bak den forvirrede latteren, tok vi dem på alvor, og samtalene sørget for å bevare minnene om dem. Så kanskje var de ikke så dårlige likevel? Eller snarere: Grimstad legger til rette for at man får se så mye forskjellig film at man må stille spørsmål rundt sin egne preferanser og ideer om hva som er en god film.

Hva er Norges beste kortfilm?

Året gjennom Børfjord (Morten Skallerud, 1991)

MIN KORTFILMFESTIVAL

Patrik Syversen
Birger Vestmo
Mariann Rosa
Kajsa Næss
Steinjo
Kaveh Tehrani
Britt Sørensen
Emilie Blichfeldt
Eskil Vogt
Kalle Løchen
Le LD Nguyen
Rolv Håan
Eirik Myhr
Monica Boracco
Christopher Nielsen
Anja Breien
Even Benestad

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.