Min kortfilmfestival: Geir Henning Hopland

03.06.2016

Skuffelse. Glede. Overraskelse. Fyll. Forfall. Les alt om filmregissør Geir Henning Hoplands dramatiske avslutningsfest i 2002.

Geirhenning

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen i Grimstad?

Jeg besøkte Kortfilmfestivalen første gang i 1995. Har vært der 10–12 ganger siden. 7 ganger har jeg vært representert med egen kortfilm / musikkvideo.

Hva er Norges beste kortfilm?

Jeg gir ”Året gjennom Børfjord” (Morten Skallerud, 1991), Tidewater (Nathilde Overrein Rapp, 1996), ”Tommy” (Ole Giæver, 2007), ”Dypets ensomhet” (Joachim Solum, Thomas Lien, 1995), ”Kokos” (Charlotte Blom, 2006) hederlig omtale, mens min gullstol går til ”Bawke” (Hisham Zaman, 2005).

Del et minne fra festivalen!

I 2002 var gleden stor da jeg fikk med en kortfilm for første gang. ”Forfall” fikk mange lovord og hadde gode visninger. Derfor hadde jeg forhåpninger om en pris. Men den uteble og skuffelsen var nok sterkt representert på avslutningsfesten. Desto større var gleden og overraskelsen da Motlys hadde opprettet et stipend det året som de delte ut på festen. 20 000 til Forfall og en film som de syns fortjente mer oppmerksomhet. Jeg var takknemlig og ble full.

MIN KORTFILMFESTIVAL

Stian Andersen
Iram Haq
David Skaufjord
Oda Bhar
Torolf Kroglund
Lars Ole Kristiansen
Patrik Syversen
Birger Vestmo
Mariann Rosa
Kajsa Næss
Steinjo
Kaveh Tehrani
Britt Sørensen
Emilie Blichfeldt
Eskil Vogt
Kalle Løchen
Le LD Nguyen
Rolv Håan
Eirik Myhr
Monica Boracco
Christopher Nielsen
Anja Breien
Even Benestad

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.