Min kortfilmfestival: Frank Mosvold

28.06.2016

Kortfilmskaper Frank Mosvold kom ut av skapet etter visningen av Kysset som fikk snøen til å smelte i Grimstad. Det var her han ble budt opp til dans.

Frankmosvold

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen i Grimstad?

Kortfilmfestivalen var mitt debutante (ball). Det var her jeg ble introdusert til den norske filmbransjen. Jeg var ung, uskyldig og klar til å bli bedt opp til dans. Musikken var fengende, smittende og euforisk. Nå er jeg blitt litt eldre, foretrekker vals og sitter gjerne over en dans hvis partneren ikke er riktig.

Del et minne fra festivalen!

11. juni 1997 viste jeg “Kysset som fikk snøen til å smelte” i Grimstad, en film om kjærlighet mellom to gutter. Samme dag kom jeg ut av skapet gjennom et filmintervju i Fædrelandsvennen. Det var mange følelser i sving på denne jomfruturen til Kortfilmfestivalen. Det var veldig befriende!

Hva er Norges beste kortfilm?

Det er umulig å si hva som er Norges beste kortfilm. Den kortfilmen som har gjort størst inntrykk er Trygve Hagens “Nauste” fra 1997. Den er et visuelt mesterverk. Den filmen jeg er blitt mest underholdt av er Roar Uthaugs “Regjeringen Martin” fra 2002. (Ble visst på Refusertes Aften, red. anm) Morsomt at Pixar nå har laget “Inside Out” basert på samme ide.

MIN KORTFILMFESTIVAL

Stian Andersen
Iram Haq
David Skaufjord
Oda Bhar
Torolf Kroglund
Lars Ole Kristiansen
Patrik Syversen
Birger Vestmo
Mariann Rosa
Kajsa Næss
Steinjo
Kaveh Tehrani
Britt Sørensen
Emilie Blichfeldt
Eskil Vogt
Kalle Løchen
Le LD Nguyen
Rolv Håan
Eirik Myhr
Monica Boracco
Christopher Nielsen
Anja Breien
Even Benestad

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.