Min kortfilmfestival: Even Benestad

08.04.2016

Grimstad-dokumentaristen og filmkonsulenten begynte å like Kortfilmfestivalen da bransjen klippet håret og man kunne se filmene deres uten å bli gæren.

Evenb

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen?

Jeg er vokst opp i Grimstad så jeg har gått fra å observere sære, arrogante og sortkledde kortfilmskapere til selv å delta på festivalen med og uten film. På 90tallet begynte nemlig det norske filmmiljøet og se ut som vanlige folk. Det ble flere farger på klærne og mange klippet også håret. I tillegg begynte de å lage filmer som ga mening. Da ble det greit for oss lokale å ta turen inn i kinosalene under festivaldagene uten å få en psykiatrisk diagnose. Den Norske Kortfilmfestivalen har med andre ord vært viktig for meg siden den ble mitt første møte med en eventyrverden jeg en gang hadde lyst til å være en del av.

Del et festivalminne!

Mitt beste minne fra festivalen er nok da jeg vant prisen for beste dokumentar med Alt om min Far. Det var virkelig en seier på hjemmebane.

Hva er Norges beste kortfilm?
Det er mange kortfilmer som gjennom årene har fasinert meg, men Joachim Trier Pietà en av de som presser seg frem akkurat nå. Den hadde slående bilder, trykkende atmosfære og noen scener som fremdeles sitter fast i hodet mitt.

I 2017 fyller Kortfilmfestivalen 40 år. Har du en hilsen til jubilanten?

Da gjenstår det bare å gratulere og takke festivalen for mange gode filmopplevelser og en del skikkelig forferdelige også.

MIN KORTFILMFESTIVAL

Christopher Nielsen
Anja Breien
Even Benestad

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.