Min Kortfilmfestival: Eskil Vogt

18.04.2016

Manusforfatteren og regissøren om Grimstad-stillhet, Dag Johan Haugerud og sitt livs mest gledelige pris.

1391510733925 0570x0342 1391762000903

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen i Grimstad?
Jeg har hatt mulighet til å ha med film der en rekke ganger – både som manusforfatter og regissør. Jeg gikk på filmskole i utlandet og kortfilmfestivalen ga meg en uvurderlig anledning til å vise meg frem for norsk filmbransje.

Del et minne fra festivalen!
Jeg husker da jeg viste kortfilmen min “En omfavnelse” der i 2003 og møtte øredøvende stillhet i dagene etterpå. Selv folk jeg kjente godt unnlot å nevne om de hadde sett den. Men da jeg var på vei til å reise hjem kom Dag Johan Haugerud (som da jobbet i festivalen) småløpende etter meg og ba meg bli en natt til. Jeg skjønte at jeg mot forventning hadde vunnet en pris. Tror jeg aldri har blitt like glad for noen pris siden.

Hva er Norges beste kortfilm?

Dette kan noen som har vært på festivalen i alle de snart 40 årene svare bedre på enn meg. Men jeg har et veldig godt minne av Egil Kolstøs “Hvis du bærer på en hjertesorg” fra 1970 – en kortfilm jeg oppdaget i Norsk Film AS sine VHS-arkiver da jeg var sivilarbeider der på 90-tallet.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.