Min Kortfilmfestival: Emilie Blichfeldt

19.04.2016

Filmskaperen og filmkritikerprismottageren ANGRET BITTERTHIVJU-NACHSPIEL!

13010085 10153624126698269 1827495542 o

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen i Grimstad?
Kortfilmfestivalen var mitt første møte med den norske filmbransjen etter 2 år på Nordland Kunst- og Filmskole i 2014. Store deler av mitt nettverk og mange av mine nå nære venner, møtte jeg der det året, på bransjens “sommerleir”, helst badet i sol, øl, reker og filmsnakk. Kortfilmfestivalen er debutantballet til unge ferske filmskapere, lekeplassen for de litt mer erfarne, og reunion for de som har hengt på siden tiden rundt da jeg ble født.

Del et minne fra festivalen!
At jeg kom med på festivalen i 2014 med filmen “How do you like my hair?”, etter at jeg ikke kom med på TIFF samme året, resulterte i min egen lille askepott-historie. Jeg følte meg som lilleputt delux, bare overlykkelig for å få være med, og allerede første kvelden var jeg starstrøk på nach med Kristoffer Hivju. Det nachspielet angret jeg sårt på dagen der på da jeg satt klein på scenen og skulle prøve å svare på Kalle Løchens “spørsmål”. Lite visste jeg da i all min ydmykelse, at det ikke var Kristoffer Hivju som kom til å vinne pris, men jeg!

Hva er Norges beste kortfilm?
Jeg synes det er kjempespennende når kortfilmen utforsker hva film kan være, og hvordan den kan bli til. “Kontroll” av Hanne Myren gjorde veldig sterk inntrykk på meg første gang jeg så den, og jeg er dypt fasinert av Myrens prosess bak filmen.

MIN KORTFILMFESTIVAL

Emilie Blichfeldt
Eskil Vogt
Kalle Løchen
Le LD Nguyen
Rolv Håan
Eirik Myhr
Monica Boracco
Christopher Nielsen
Anja Breien
Even Benestad

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.