Min kortfilmfestival: Eirik Myhr

14.04.2016

Filmkomponisten lot seg imponere av en slags perfomance der full person fektet med stol akkompagnert av Disney-karaoke.

Eirikmyhr
Foto: Linn Carin Dirdal

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen i Grimstad?

Jeg har et svært nært og kjært forhold til Kortfilmfestivalen, og drar dit for sjette gang i år. Her kan man se fin film, rar film, kort film, og ikke minst ny film, fra et hav av spennende nye filmskapere. Mellom slagene kan man sole seg ute på Hestetorget med kaffe og sveler, og høre hva filmskaperne selv har å si. Det er en helt spesiell og überkoselig stemning på denne festivalen som jeg ikke har opplevd noe annet sted. Og man møter så mange fine folk her! Det er flere jeg har blitt kjent med på Kortfilmfestivalen som jeg ser på som nære venner i dag. (Og om man skulle møte på noen som man en dag kanskje ender opp med å jobbe sammen med, så er jo ikke det noen dum bonus heller.)

Del et minne fra festivalen!

På et veldig sent nachspiel, sannsynligvis på festivalens siste natt det året, fremførte en venn av meg en episk Disney-låt i karaokeversjon, samtidig som en annen festivalgjenger (tydelig beruset) improviserte tilhørende koreografi ved å stå og fekte med en diger stol. Jeg vet ikke hvor mange som egentlig fikk det med seg, det var mer som en bakgrunnsdetalj, en slags performance. Det var et av disse perfekte øyeblikkene som brenner seg fast på netthinna og som man husker for alltid!

Hva er Norges beste kortfilm?

Oi, dette er vanskelig. Jeg får flere nye favoritter på festivalen hvert år… Men jeg får vel prøve å velge litt, da. Jørn Utkilens ASYLUM er jeg veldig svak for. Den er ustyrtelig morsom og helt herlig i all sin absurditet. Men det flotteste, nydeligste noensinne er kanskje Anita Killis SINNA MANN.

MIN KORTFILMFESTIVAL

Eirik Myhr
Monica Boracco
Christopher Nielsen
Anja Breien
Even Benestad

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.