Min kortfilmfestival: David Skaufjord

13.05.2016

Hva er manusforfatter, skuespiller og renessansemann David Skaufjords forhold til Kortfilmfestivalen?

13199477 10153958954411348 1288984504 o

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen i Grimstad?
- Som Fevikboer har jeg vokst opp med festivalen, og var første gang deltager i 1992 da jeg deltok ved tegnefilmverkstedet som 5. klassing. Filmen var en nytolkning av «Terje Viken», laget av en gjeng som aldri hadde lest eller sett Terje Viken, og het så vidt jeg husker «Terjes Weekend». Der gjorde jeg også min første dubbejobb, som Sputnik. Året etter deltok jeg med en plastelinafilm gjennom samme verksted. Jeg vet ikke om dette tilbudet eksisterer enda, men det burde det – en helt fantastisk inngang til både film og animasjon! Deretter hadde jeg et opphold på 21 år før jeg bidro igjen, men jeg har besøkt festivalen nesten årlig siden ungdomstiden.

Del et minne fra festivalen!
- Jeg elsker et variert program, men et år kicket nervene inn etter et fuktig kalas med et postproduksjonsbyrå kvelden i forveien, midt under et 24-minutters lysbildeshow med høstløv og verneverdige bygninger i sort-hvit med voicen av en middelaldrende sunnmørsk kvinnelig regissør som pratet om vaginaen sin. Jeg reiste meg og forsøkte å snike meg ut, men ble fysisk stoppet av en dundre av en kvinnelig produsent som sperret utgangen og hveste til meg at det ikke var greit å gå under andres visning – og at jeg hadde det med å sette meg på plassen min igjen. Jeg forsøkte å snike meg tilbake, men det var for mørkt til at jeg kunne finne plassen min – og måtte tilbringe resten av forestillingen i trappa.

Hva er Norges beste kortfilm?
Sannsynligvis det lysbildeshowet i sort hvitt med kvinnelig sunnmørsk voiceover som prater om vaginaen sin. Jeg spøker så klart. Det er vanskelig å skulle sammenligne kortfilmer, ettersom det eneste de har til felles er formatet og knapt nok det, men jeg synes de som leverer mest interessant innhold i formatet for min del er humorgruppa «Pistolshrimps», som blander populærkultur, humor og digitale effekter i et format som som utfordrer de konvensjonelle rammene for hva en kortfilm er. Skulle jeg trukket frem kun én, hadde det blitt den falske Titanic-traileren deres, med tentakkelmonstre og eksplosjoner, eller gangsterversjonen av Hobitten.

MIN KORTFILMFESTIVAL

Oda Bhar
Torolf Kroglund
Lars Ole Kristiansen
Patrik Syversen
Birger Vestmo
Mariann Rosa
Kajsa Næss
Steinjo
Kaveh Tehrani
Britt Sørensen
Emilie Blichfeldt
Eskil Vogt
Kalle Løchen
Le LD Nguyen
Rolv Håan
Eirik Myhr
Monica Boracco
Christopher Nielsen
Anja Breien
Even Benestad

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.