Min kortfilmfestival: Britt Sørensen

20.04.2016

Bergens Tidendes filmkritiker Britt Sørensen holdt på å spy av en innrammet tarantella i Grimstad.

Britt

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen i Grimstad?

- Særdeles godt! Det er en festival jeg av ulike grunner har vært på litt for lite, men de gangene jeg har vært der, har den bydd på yrende liv, nye bekjentskaper og masse gode, rare filmer. Et utmerket sted å blinke ut talenter verdt å følge.

Del et minne fra festivalen!

- På det utenomfilmfaglige må det være leiligheten vi bodde i da vi juryerte der i 2008. Det var et svært akvarium med fisker vi måtte mate, på peisen sto en diger, innrammet tarantella som Oda Bahr måtte rydde bort fordi jeg har edderkoppskrekk og holdt på å spy, og det ene soverommet hadde fluoriserende stjerner i taket. Sørlands-eksotisme på sitt beste. Filmfaglig er det intervjuet jeg gjorde med den israleske filmskaperen Amos Gitai i 2006. Han var der med dokumentaren «News from Home/News from home», der han graver I historien til et hus i Jerusalem som en palestinsk familie måtte flytte fra I 1948. Den førte meg inn i noen av filmene hans, bl.a «Kaddosh», som handler om kvinneundertrykking og patriarkat blant ultraortodokse jøder. Den gjorde sterkt inntrykk.

Hva er Norges beste kortfilm?

- Oi! For å gi et kvalifisert svar burde jeg ha sett mange flere. Men jeg er veldig glad i Janneke Låkers «Sunday Mornings», som vi ga kritikerprisen til i 2008. Om den skrev vi at den «er en helstøpt og fullendt film som skildrer et velkjent morgenritual som frambringer både latter og skrekk. Mens verden erobres av sex og singelliv fra Manhattan, er det befriende å tas med til singellivets mørke side i Berlin.”

MIN KORTFILMFESTIVAL

Oda Bhar
Torolf Kroglund
Lars Ole Kristiansen
Patrik Syversen
Birger Vestmo
Mariann Rosa
Kajsa Næss
Steinjo
Kaveh Tehrani
Britt Sørensen
Emilie Blichfeldt
Eskil Vogt
Kalle Løchen
Le LD Nguyen
Rolv Håan
Eirik Myhr
Monica Boracco
Christopher Nielsen
Anja Breien
Even Benestad

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.