Møt årets forhåndskomitè!

22.03.2018

Hva vil bli vist på årets festival? Det skal denne buketten bestemme.

Forhåndskomiteen

Forhåndskomitè – Norsk Kort
Rebecca figenschau   kortfilmfestivalen

Rebecca Figenschau
Rebecca Figenschau studerte regi ved NISS i 2012. Hun har skrevet og regissert flere kortfilmer, utvikler for tiden TV-serie, en ny kortfilm og sin første spillefilm. Som filmskaper er hun nysgjerrig på psykologien i kompliserte relasjoner, og på hvordan de påvirker vårt verdenssyn. Hun har også jobbet som manus/konseptutvikler i ulike filmsselskap, og som mentor for unge filmskapere i Viken Ung.

Geir Greni


Geir Greni
Geir Greni har skrevet, regissert og produsert en rekke kortfilmer, og innehar den uoffisielle rekorden for flest kortfilmer på kino. Han har hatt flere kortfilmer og musikkvideoer i Grimstad, og i 2002 vant han Jameson prisen for kortfilmen “Que sera, sera”. I 2011 debuterte han på kino med sin første spillefilm, og i år er han igjen aktuell med ny film. I tillegg til å jobbe med film og TV, fronter han også bandet Norwegian Modesty, og har akkurat fullført sin første roman.

Isak Eymundsson
Isak Eymundsson
Isak Eymundsson har siden han ble ferdigutdannet som produsent ved Den norske filmskolen i 2012 jobbet i produksjonsselskapet Ape&Bjørn. Der har han bl.a. vært produsent på kortfilmene KVINNER&CAVA, som vant Timeglasset for beste manus ved kortfilmfestivalen i Grimstad i 2016, og THE COMMITTEE som fikk hederlig omtale og vant Filmforbundets fagpris i 2017. Han har også produsert TV-serien KAMPEN for NRK Super, og vil i løpet av det kommende året ha premiere på hele tre spillefilmer.


Forhåndskomitè – Musikkvideo
Emilie norenberg   kortfilmfestivalen

Emilie Norenberg
Emilie Norenberg (f. 1990) er utdannet regissør fra The Arts University of Bournemouth (2014). Flere av hennes filmer er blitt vist på festivaler rundt om i verden. Hun bor og jobber i Oslo med musikkvideo og reklame.

Einar aarvig   kortfilmfestivalen

Einar Aarvig
Einar Aarvig er frilanser med erfaring fra Filmmagasinet, TV2, P6 Rock, Cinemateket, Aftenposten, Vårt land, Rushprint, Z Filmtidsskrift og Kortfilmfestivalen. Han regner seg som et vaskeekte medlem av MTV-generasjonen.

Forhåndskomitè – Norsk Dokumentar
Julia dahr   kortfilmfestivalen

Julia Dahr
Julia Dahr er regissør og produsent i Differ Media og har drevet med film de siste ti årene. Hun kom nylig med på Forbes ‘30 Under 30’-liste over viktige og nyskapende mediepersoner i Europa. Julia brenner for å fortelle sterke og personlige historier av høy kvalitet og med internasjonalt potensiale innenfor temaene menneskerettigheter og sosial rettferdighet. Hennes siste dokumentar Thank You For The Rain følger en karismatisk bonde i Kenya gjennom kampen for klimarettferdighet. Filmen har vunnet over 10 internasjonale priser og er oversatt til 8 ulike språk. www.thankyoufortherain.comLars ole kristiansen   kortfilmfestivalen

Lars Ole Kristiansen
Lars Ole Kristiansen er kritiker og redaktør for Montages. Han har en mastergrad i filmvitenskap fra Høgskolen i Innlandet, der han også underviser. Styremedlem i Norsk Filmkritikerlag.


Nefise özkal lorentzen  kortfilmfestivalen

Nefise Özkal Lorentzen
Nefise Özkal Lorentzen er en tyrkisk-norsk skribent, regissør og produsent som bor i Oslo. Hun har en bachelor i statsvitenskap fra Bosphorus University i Istanbul og master i media og kommunikasjon fra Universitetet i Oslo. I løpet av de to siste tiårene har hun produsert og regissert flere kontroversielle dokumentarer tilknyttet Islam. Hennes filmtrilogi med tittelen Gender Me (2008), En ballong for Allah (2011) og ManIslam (2014), bringer historier om LGBTQ-personer og menneskerettighetsaktivisme ut i offentligheten. Nefise har mottatt flere priser og nominasjoner for sitt arbeid, og filmene hennes har hatt premiere på flere prestisjetunge festivaler som IDFA, Rhode Island Film Festival og Göteborg Film Festival. Hun ble nominert til History Makers Award i NYC. For tiden jobber hun ved avdeling for TV-fag på Høyskolen i Innlandet.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.