Kortfilmfestivalen kvalifiserer til Oscar

04.01.2016

Kortfilmfestivalen i Grimstad er stolte og glade over å kunne annonsere at vi har fått innvilget status som en Oscar-kvalifiserende filmfestival. Vinneren av Gullstolen, prisen for beste norske kortfilm, vil sammen med andre kvalifiserte kortfilmer bli vurdert av medlemmer av The Academy ®. Det er de som plukker ut de få utvalgte som får nominasjonen til beste kortfilm og sjansen til å vinne en Oscar-statuett, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy ® har til filmer som blir nominert.

Kff ml 178

Oscar-utdelingen, eller The Academy Awards ®, er en av verdens mest prestisjefylte prisutdelinger, og har anerkjent de viktigste og beste Hollywoodfilmene siden sin start i 1929. De hyller også viktige fagmessige aspekter ved filmskapning, samt forskjellige kategorier av film, som kortfilm. En av Kortfilmfestivalens filmskapere i fokus i 2015, Torill Kove, har blitt nominert til Oscar hele tre ganger og vunnet én gang for den animerte kortfilmen Den Danske Dikteren (2006).

Det er flott å få en så stor anerkjennelse av filmfestivalen vår, og først og fremst er dette en unik mulighet for norske filmskapere til å vise seg frem i en av de viktigste filmarenaene i verden.
– Tom Eilertsen, styreleder Kortfilmfestivalen

Så fantastisk! Veldig velfortjent for norsk kortfilm og Kortfilmfestivalen. En flott fjær i den allerede veldig fine kortfilmhatten.
– Torill Kove, Oscarvinner

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.