Kortfilmfestivalen får Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris 2016

14.12.2016

Prisutdelingen fant sted tirsdag 13. desember i ærverdige Arendal gamle rådhus som del av Aust-Agder fylkesting sin årlige desembersamling.

Fullsizerender 2

Det var fylkesordfører Tellef Inge Mørland som delte ut kulturprisen. Det ble også delt ut to kulturstipender, som gikk til filmskaper Iain Forbes (t.v) og fotograf Ketil Olav Sand (t.h).

Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris skal deles ut til enkeltpersoner eller organisasjoner som har særlig tilknytning til kulturlivet i fylket. Prisen har som formål å gi honnør for særlig fortjensfull innsats innenfor rammen av det utvidede kulturbegrep.

Prisen er en skulptur – Solen IV, og er utformet av Arne Vinje Gunnerud.

I begrunnelsen for tildelingen fremheves det at Kortfilmfestivalen er en av pilarene i norsk filmliv. Videre påpekes det at Kortfilmfestivalen i Grimstad ikke bare er et viktig visningssted for kort- og dokumentarfilm, men like mye en arena hvor debutanter og anerkjente regissører møtes og nye kontakter knyttes. At Kortfilmfestivalen også fungerer som et springbrett for norske filmskapere ut i det internasjonale filmmarkedet er også en del av begrunnelsen for tildelingen.

Kortfilmfestivalen ser denne prisen som en viktig anerkjennelse fra en av våre mest sentrale støttespillere. Det gir oss fart og ekstra energi inn i planleggingen av neste års festival. Snart er vi 40 år. Vi gleder oss!

Aust-Agder fylkeskommune skriver mer om prisen på nettsiden sin.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.