Her er juryene!

08.06.2018

De bestemmer hvem som får festivalens gjeve priser.

1528448150464

Norsk kortfilm
Nk jury

Lisa Ogdie, Sundance Film Festival
Lisa Ogdie er kortfilmprogrammerer for Sundance Film Festival og Membership & Talent Development Manager for BAFTA Los Angeles. Hun har programmert kortfilmer for Sundance siden 2009 og valgt ut filmer fra over 8.000 innsendte bidrag. Hun har vært moderator for Q&As og paneler for BAFTA Los Angeles, Sundance, Toronto filmfestival og den amerikanske paviljongen i Cannes.
Med et våkent øye for film har Ogdie også sittet i mange festivaljuryer, inkludert SXSW, Asiana International Short Film Festival i Seoul, Rushes Soho Shorts Festival, Shnit International Shortfilmfestival i Sveits, samt The Smalls Film Festival i London.

Jason Anderson, Toronto International Film Festival
Jason Anderson er medprogrammerer for Short Cuts-seksjonen ved Toronto International Film Festival. Han programmerer også for TIFF Kids International Film Festival og er programansvarlig for Kingston Canadian Film Festival. Han har lang fartstid som kritiker og kunstjournalist i Canada, og bidrar jevnlig i publikasjoner som Sight & Sound, Cinema Scope, Uncut og Toronto Star. Han var skribent og manuskonsulent for The VICE Guide to Film på Viceland, og han underviser i filmkritikk og kunstjournalisme ved University of Toronto and Ryerson University.

Sam Morrill, Vimeo
Sam Morrill startet i Vimeo i 2009 og er i dag Director of Curation. Med erfaring fra kundeservice til innholdsanskaffelse til kuratering av Vimeo Staff Picks har Sam opplevd Vimeos vekst og utvikling fra flere vinkler. Når han ikke vurderer filmer er han sannsynligvis på reisefot eller amatør på golfbanen. Han bor i Brooklyn, New York.

Ingvild Søderlind, regissør
Ingvild Søderlind er en Oslo-basert regissør og manusforfatter. Hun regisserer og skriver drama, og utvikler for tiden sin debutspillefilm. Hun er opptatt av sosiale temaer som korrupsjon, klimaendringer, likeverd og fattigdom. Som regissør og forfatter har hun laget kortfilmene Jenny, Siste runde og dokumentarkortfilmen Ingvilds verden. For Jenny kunne hun i 2011 ta hjem Terje Vigen-prisen i Grimstad.

Frederick Howard, produsent
Frederick Howard er en norsk film- og tv-produsent. Han er utdannet ved Westerdals School of Communication og Den norske filmskolen i Lillehammer. Han har gjort seg bemerket særlig innen barne-og familiefilm, og har produsert noen av de siste års største suksesser innen familiefilm. Blant annet tv-serien Den unge Fleksnes, Amors Baller, Stemmen fra Graven, TV-serien og spillefilmen Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama, Julekongen, samt Skammerens Datter og Så og på Jorden. I 2017 igangsatte Howard filmene Dragens Hjerte og Battle, samt den internasjonale TV-serien Viking Skool for The Walt Disney Company.

Kort dokumentar
Kd jury

Claudette Godfrey, SXSW
Claudette Godfrey er en Senior Film Programmer ved SXSW. Hun er ansvarlig for deres kortfilmprogram, assisterer med programmering av spillefilm, har ansvar for innsendte bidrag og er organisator for arrangementet.

Ann Holmgren, filmskaper og forfatter
Ann Holmgren er en filmregissør, manusforfatter, fotograf og forfatter fra Idivuoma i Kiruna, Sverige. Hun ble uteksaminert ved den Norske filmskolen i 2008. Hennes samiske røtter har stor innflytelse på hennes virke som filmskaper, og hun arbeider både i Norge og Sverige.
annholmgren.com

Jasper Hokken, IDFA
Jasper Hokken er juniorprogrammerer ved the International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), hvor han er ansvarlig for å programmere korte dokumentarer, musikkdokumentarer og organisere live-arrangement. I tillegg driver han festivalens online strømmetjeneste, som for tiden tilbyr en online katalog med rundt 700 dokumentarer som tidligere har vært vist under festivalen. Før han startet hos IDFA i 2011, studerte Hokken kultur og media ved universitetet i Amsterdam. I 2012 tok han sin mastergrad i Preservation and Presentation of the Moving Image, med spesialfelt på online filmdistribusjon.

Karen Winther, regissør
Karen Winther ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2012. Hennes første dokumentar, The Betrayal, en personlig film om hennes tid i norske ekstremistgrupper som tenåring, hadde verdenspremiere ved IDFA og har senere mottatt flere priser. I hennes andre dokumentar, EXIT, fortsatte Karen å utforske voldelig ekstremisme fra et personlig ståsted, og hvordan ekstremister kan endre sine holdninger. Den hadde premiere ved CPH:DOX i 2018, og mottok hederlig omtale ved Nordic Docs.

Adel Khan Farooq, filmskaper og journalist
Adel Khan Farooq er regissør, forfatter og journalist som har jobbet med ulike prosjekter til tross for sin unge alder. Adel har dekket kriminalitet for den norske tabloide avisen Dagbladet, og bidro til flere dokumentarfilmer som forsker, fotograf og kameraman, før hans direkte debut og gjennombrudd med Den Norske Islamisten. Filmen fokuserer på den norskfødte islamisten Arsalan Ubaydullah Hussain, en karismatisk og intelligent mann, som også er en rekrutterer med bånd til ISIS, og som fungerer som talsmann for profeten Ummah, en salafi-jihadistisk organisasjon i Norge. Den Norske Islamisten har fått ros av kritikerne i Norge ved å referere til dokumentaren som en viktig og banebrytende film. Adel har også skrevet Mine brødre, en roman om radikalisering som har vært på norske bokhandeleres bestselgerliste. Han har vært omtalt i Hollywood-reporter, CBC, The Washington Post, The Mirror, Independent, og i stort sett alle nasjonale medier, inkludert nasjonale tv-kringkasting med NRK, TV2, samt nasjonale aviser Aftenposten, VG, Dagbladet, Morgenbladet, Klassekampen og mange flere. Adel er også en foredragsholder som snakker om temaer som identitet, bakgrunn og religion. Han arbeider for tiden med flere prosjekter, både filmskaping og manusskriving. Han holder til i Oslo og Islamabad, Pakistan.

Internasjonal kortfilm
Ik jury

Shabana Rehman, komiker og spaltist
Få kan bevege, provosere og inspirere så sterkt som Shabana Rehman. I alt hun gjør – som komiker, artist, spaltist og debattant- kombinerer Shabana lekenhet og humor med et brennende og kompromissløst engasjement for individets frihet. Sentralt i hennes metode står overraskelsen, det å tenke på tvers og bruke virkemidler ingen har tenkt på før, for å formidle et viktig budskap.
Shabana Rehman entret for alvor scenen i Oslo i 1999. I årene som fulgte markerte hun seg raskt som en grensesprengende og ikonoklastisk komiker. Hennes kontroversielle og populære stil, i tillegg til offentlige politiske stunts som blant annet Mullaløft og kroppsmalt med det norske flagg som performancekunstner, har gitt henne en unik posisjon i Norge. Hun er en høyt respektert skribent, satirist og foredragsholder i Skandinavia og i det skandinaviske miljøet i USA, har vært i fokus i både The New York Times og Times Magazine, og skriver jevnlig for store aviser og magasiner i regionen. Shabana har mottatt flere priser for sitt arbeid som skribent og for sin uredde humor, og har hatt forestillinger i flere land, deriblant Canada, USA, Australia, Danmark, Island, Tyskland og Færøyene.
shabana.no

Nina Barbosa Blad, produsent
Nina Barbosa Blad er vinner av Amandaprisen for beste kortfilm 2017. Hun er utdannet produsent fra Den norske Filmskolen 2011-2014 og fra Escuela Superior de Comunicación CEV i Madrid. Hun driver selskapet Barbosa Film, men har også stor produksjonserfaring gjennom andre selskaper. Hun deltok på Young Nordic Producers Club under Cannes Film Festival i 2016, var med på Nordic Film Lab i 2017, og utvikler for tiden en serie med NRK.

Benjamin Helstad, skuespiller
Benjamin Helstad er en norsk skuespiller og musiker, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han debuterte i filmen Jakten på nyresteinen i 1996. Han hadde en bærende rolle i Margret Olins Engelen i 2009 og hovedrollen i Kongen av Bastøy, som han i 2011 mottok en Amandanominasjon for beste mannlige hovedrolle for. Etter dette har han hatt roller i filmer og serier som Permafrost, Kampen om tungtvannet og Birkebeinerne. Han er i år aktuell med tv-serier som En natt, Unge lovende og Kielergata, samt spillefilmene En affære og De fredløse.

Musikkvideo
Mv jury

Amy Black Ndiaye, manusforfatter
Amy Black Ndiaye har vært medforfatter på Aber Bergen sesong 2 og 3 (2016-2017), skrevet kortfilmen Mamma (2016), Villa Gangstas (2014), og Alle mine menn(2015), og har i tillegg regissert flere teaterstykker.

Kenneth Karlstad, regissør
Kenneth Karlstad er en Oslo-basert regissør som gjør musikkvideo, reklame og fiksjon. I 2015 vant han prisen for beste musikkvideo på Kortfilmfestivalen for Eva & the Heartmakers Told You.

Trude Lirhus, klipper
Trude Lirhus gikk ut av Den Norske Filmskolen i 2014, og jobber nå som klipper innen fiksjon og dokumentar på filmer som reiser rundt på store festivaler. Hun har vunnet Gullruten for beste klipp TV drama i 2017 og 2018 med Unge Lovende. Trude vant også Norsk Filmforbunds Fagpris for klippen av The Committee i 2017

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.