Gullalder for kortdokumentaren

10.05.2018

Kortfilmfestivalen inviterer til samtale med Anders Hammer, Maximilien Van Aertryck og Mari Bakke Riise.

634730090
Hopptornet/ Ten Meter Tower av Maximilien Van Aertryck og Axel Danielsen

Den korte dokumentarfilmen er mer aktuell enn noensinne. Et sultent publikum er åpne for nye filmfortellinger, og tidligere seervaner og konvensjoner om format, lengde, visningsvindu, språk og sjanger gjelder ikke lenger. Markedet er i stor endring, med flere digitale visningsflater og nye aktører som formidler film, journalistikk og levende bilder på tvers av landegrenser. Dette åpner opp for nyskaping og eksperimentering i uttrykk, finansiering og distribusjon. Det er en ny vår, eller kanskje vi kan driste oss til å si gullalder, for den korte dokumentaren.

Vi vil se nærmere på tre suksesshistorier; tre dokumentarfilmer som har hatt stor suksess, både hva gjelder kunstneriske innholdet og seertall. Ranias Flukt (Anders Hammer) er sett av over svimlende 8 millioner på The Guardian og vant nylig The Webby Awards. Ten Meter Tower (Maximilien Van Aertryck og Axel Danielsen) har nådd et stort publikum via New York Times og ble shortlisted til Oscar. Kayayo – de levende handlekurvene (Mari Bakke Riise) ble også shortlisted til Oscar i år, og blir finansiert og sendt som serie på Aftenposten TV.

Vi inviterer filmskaperne til samtale. Hvilke valg har filmskaperne tatt underveis i produksjonen, hvordan påvirker de nye plattformene filmfortellingen dramaturgi og uttrykk, og hvilke erfaringer har de gjort i arbeidet med distribusjon og lansering? Hva skal til for å lykkes og hvor går veien videre?

Kortfilmfestivalen inviterer til samtale med Anders Hammer, Maximilien Van Aertryck og Mari Bakke Riise. I panelet sitter også Jasper Hokken, kurator for IDFA’s Short Documentary Competition. Samtalen arrangeres i samarbeid med Midtnorsk filmsenter og ledes av Line Halvorsen, prosjektleder for Mid Nordic Film Export.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.