- Gjør jobben!

24.05.2018

Masterclass og samtale med klipper Vidar Flataukan.

90minutter cr772
Flataukan vant sin andre Amandapris for den urovekkende filmen "90 minutter". Regi: Eva Sørhaug

Vidar Flataukan er utdannet filmklipper fra Den Norske Filmskolen (1999-2002), og har siden debuten med Uno i 2004 klippet 28 spillefilmer, to tv-serier, en rekke kortfilmer og hundrevis av reklamefilmer. To ganger har han vunnet Amanda-prisen for beste klipp, først for Mannen som elsket Yngve og senere for 90 minutter. Av andre filmer han har klippet finner vi titler som Hodejegerne, Den Brysomme Mannen, Kompani Orheim og Kule Kidz gråter ikke. Til høsten er han aktuell med tre nye spillefilmer: Battle, Mordene i Kongo og En Affære.

Img 0298
Vidar Flataukan

Vi måtte ta kontakt:

Hva kjennetegner god klipping i en film?

- Uansett historie handler klipping om å holde på publikums interesse hele veien. Klarer klipperen å få publikum til la seg rive med av opplevelse uten å tenke over klippen, har du gjort en god jobb.

Har du et godt råd til unge filmskapere?

To ting:
1: Do the fucking work. Don’t be lazy.
2: Du er ingen dårlig filmskaper hvis du ikke umiddelbart har alle de riktige svarene. Lev med -og nyt prosessen.

Hva er ditt forhold til Kortfilmfestivalen og hva ser du frem til med årets festival?

-Har ikke vært der siden jeg gikk ut fra filmskolen i 2002. Så gleder meg til å kjenne på atmosfæren igjen. Ser frem til å møte, forhåpentligvis mange, interessante filmarbeidere -både unge og gamle.

Samtalen i Grimstad ledes av klipper Trude Lirhus.
Se arrangement her.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.