Forhåndsjury 2017

01.03.2017
Forhåndssjury

Forhåndsjury – norsk kort

Vibeke heide

Vibeke Heide:

Vibeke Heide er regiutdannet ved Den norske filmskolen og har de siste årene skrevet, regissert og produsert en rekke kortfilmer og musikkvideoer. I 2015 vant kortfilmen hennes Bunker Amandaprisen for beste kortfilm og i 2012 vant Og leken er god Gullstolen på Kortfilmfestivalen, sistnevnte var også Amanda-nominert samme år.

Kaveh Tehrani:

Kaveh

Kaveh Tehrani er en norsk-iransk filmskaper. Han har skrevet og regissert kortfilmene 1994 (2010) og Victor (2014). Begge filmene har vunnet priser ved flere internasjonale filmfestivaler og er vist på NRK. For 1994 vant Tehrani Amanda for beste kortfilm, den ble også solgt til BBC Persia. Tehrani utvikler nå nye filmprosjekter med produsent Ruben Thorkildsen (Ape & Bjørn).

Vera Micaelsen:

Mindremicaelsen vera sorthvitt

Vera Micaelsen er forfatter og manusforfatter. Hun har jobbet som leder av Den kulturelle skolesekken i Kulturrådet og som langfilmkonsulent i NFI. Micaelsen har mange år bak seg i NRK, som produsent og programleder for radio og TV, og har i jobbsammenheng alltid hatt et glødende engasjement for kunst og kultur for barn og unge. Hun bor i Skedsmo kommune med store barn, mann og katt. (Foto: Marte Garmann)

Forhåndsjury – musikkvideo

Torgny Amdam:

Highres6

Torgny Amdam er en komponist, sanger og musikkprodusent fra Oslo. Han startet sin musikalske karriere som frontfigur i flere hardcore-band. I 2010 debuterte han som soloartist under navnet Torgny, og har siden laget to album og to EP’er. Torgny har komponert musikk for både teater og film, og er mest kjent for «Oslo 31. august», «Blind» og «Tvillingenes Dagbok». Hans musikkvideo-trilogi sammen med Emil Trier har blitt kritikerrost for sin sosiologiske dokumentering av norsk ungdom.

Ola Martin Fjeld:

Ola martin

Ola Martin Fjeld er utdannet regissør ved Film og TV-Akademiet. I 2014 startet han opp Nordic Music Video Awards, den eneste møteplassen som utelukkende fokuserte på Nordiske musikkvideoer. Han har regissert og produsert en rekke musikkvideoer og har hentet hjem et knippe priser, blant andre Best Dance video fra U.K. Music Video Awards. I dag jobber han i Scandinavian Technology Institute som filmregissør og VR-ansvarlig.

Forhåndsjury – norsk dokumentar

Thomas A. Østbye:

Thomas østby

Thomas A. Østbye er en særegen stemme innen norsk dokumentar og kunstfilm. Han jobber ofte med filmatiske refleksjoner rundt dokumentarisme knyttet direkte til aktuelle politiske forhold. Filmer som Imagining Emanuel, Out of Norway, Drømme, Human, og det interaktive prosjektet 17000 Islands har mottatt en rekke internasjonale priser og han har også vunnet Gullstolen på Kortfilmfestivalen. Østbye driver produksjonsselskapet PLYMSERAFIN.

Bjørn Sørenssen:

Bjørn sørenssen

Bjørn Sørenssen er professor emeritus ved Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU. Han har publisert mange artikler og bøker, bl.a. Å fange virkeligheten: Dokumentarfilmens århundre fra 2007 (Universitetsforlaget). Sørenssen deltok på den første norske kortfilmfestivalen på Røros i 1978.

Torunn Nyen:

Torunn Nyen har jobbet som frilans filmarbeider i den norske film og TV-bransjen siden 1971. Hvert år siden 1980 har hun vært med på å arrangere Kortfilmfestivalen, som en av festivalens stiftere. Hun studerte filmvitenskap ved Universitetet i Stockholm, men har lært mest av utallige festivalbesøk i Europa de siste 40 årene.

Torunnjpg

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.