Finansieringskilder og Kjønnsfordeling i Kortfilmfestivalen 2018

26.04.2018

Hvem er det som melder på og får med filmer til Kortfilmfestivalen i Grimstad? Og hvordan har de finansiert filmene sine?

35334825251 ec7ae7e835 k
Fjorårets prisvinnere

Fordeling av kjønn og finansieringskilder under årets program.

I år mottok kortfilmfestivalen nesten 400 filmer. Av disse skal 38 kortfilmer, 24 musikkvideoer og 23 kort dokumentarer vises i Grimstad for norsk og internasjonal bransje. Programmet bør sikre et variert tilbud av kulturelle og estetiske uttrykk. Vi har derfor tatt et overblikk for å danne oss et bilde av hvem som melder inn film og hvordan de har finansiert sitt prosjekt.

Kjønn

I norsk film søker og mottar kvinnelige filmskapere mindre tilskudd enn mannlige.
I følge tall fra NFI hadde mannlige produsenter nesten tre ganger større produksjonsbudsjett på sine spillefilmer enn de kvinnelige produsentene i 2016. Selv om kvinnelige regissører fikk høyere gjennomsnitt-terningkast på sine filmer i de to årene før, trakk filmer med mannlige regissører i nesten dobbelt så mange besøkende til kino i denne perioden.
Blant de påmeldte i Kortfilmfestivalen er det også en mannlig overrepresentasjon. Flere menn melder på film, spesielt i kategorien musikkvideo.
Blant årets konkurranseprogram ser tallene slik ut:

Statistikkaker kjønn

Alder

Kortfilmfestivalen er en møteplass for neste generasjons filmskapere og den etablerte bransjen. Derfor gledes vi over å se så mange unge filmskapere engasjere seg, at de både melder på filmer, og kommer gjennom det nokså trange nåløyet.
Det er flere avgangsfilmer blant de påmeldte, og i konkurranseprogrammet er den yngste bare 21 år!

Alder

Finansiering

Ved filmpåmelding hos Kortfilmfestivalen oppgis informasjon om hvor filmen har mottatt finansiering. Vi har laget en oversikt over finansieringskildene til de 95 filmene i konkurranseprogrammet, inkludert de ti internasjonale produksjonene.
Der en film har flere finansieringskilder oppgis alle unikt.

Finansiering statistikk

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.