Årets internasjonale gjester

09.06.2017
It gjest

Filmskapere fra hele verden kommer til sørlandsperlen Grimstad for å gjeste festivalen. Vi jobber stadig for at festivalen skal bli et møtested på tvers av landegrenser, hvor norske og internasjonale filmskapere kan utveksle erfaringer og knytte kontakt. Det vil være flere andre internasjonale gjester tilstede, som representanter og programmerere fra verdens største filmfestivaler (Sundance, Toronto m.m). Dem kan du møte på arrangementet “Meet the festivals”.

Furhapter

Thomas Fürhpater – regissør av den internasjonale dokumentaren The Third Option
Q&A med Fürhapter etter filmvisning.

Fürhapter (Østerrike) har studert filosofi, film og teater og jobber som filmskaper og videoartist. Han har laget to kortfilmer, Planes (06) og Das Gelb ohne Zebra (04). Michael Berger – Eine Hysterie var hans første dokumentar. Hans neste innsats The Third Option ble vist på CPH: DOX.

Valentijn

Valentijn Dhaenens – hovedrollen i dokumentaren Stranger in Paradise
Q&A med Dhaenens etter filmvisningen.

Dhaenes (Nederland) er en flamsk skuespiller, som har vært med i flere teateroppsetninger, tv-serier og filmer i Nederland. Han har en master fra drama og kunst konservatoriet i Antwerpen. Han er co-grunnleggeren av teateret SKaGeN.

Steen Johannessen – klipper på Dem vi var
Q&A med Johannessen etter filmvisningen.

Steen johannessen

Johannessen (Danmark) er en anerkjent dansk klipper som har jobbet på en rekke prisvinnende dokumentarfilmer. Merittlisten inkluderer blant andre DOC NYC Grand Jury- og IDFA-vinner Motleys Law, The Road som mottok Special Mention ved DOC NYC 2016, Emmy-prisvinner Miners Shot Down, Hotdocs-prisvinner Warriors from the North, Sundance-prisvinner Putin’s kyss og Dem vi var som mottok First Appearance-prisen ved IDFA i fjor. Steen er co-regissør og klipper på Last Men in Aleppo, som vises på festivalen.

Patrick Bresnan & Ivete Lucas – regissør og klipper av den internasjonale kortfilmen The Rabbit Hunt
Samtale med filmskaper i salen etter visningen av IK1.

Ivete og bresnan

Bresnans (USA) korte dokumentar The Send Of, hadde premiere på Sundance og mottok priser på SXSW, SFIFF og AFI FEST. The Rabbit Hunt hadde premiere i Europa på Berlinale. Han og partneren Ivete Lucas er på Filmmakers 25 New Faces of Independent Film List. Lucas er klipper på The Rabbit Hunt og jobber tett sammen med Bresnan. De vant nylig hovedprisen for The Rabbit Hunt på Vienna Short Film Festival.

Alexandre dostie

Alexander Dostie – regissør av den internasjonale kortfilmen Mutants
Samtale med filmskaper i salen etter visningen av IK2.

Dostie (Canada) er poet, spiller i punkebandet FullBlood og har skapt web-serien Sainte-Cacile i 2010. Mutants vant prisen for beste canadiske kortfilm i Toronto i 2016!

Andrei tanase

Andrei Tănase – regissør av den internasjonale kortfilmen Prima Noapte
Samtale med filmskaper i salen etter visningen av IK3.

Tănase (Romania) studerte på National University of Theatre and Film i Bucuresti og jobber for tiden som manusforfatter og regissør. Prima Noapte vant Minister of Fine Arts Promotion Prize ved Dresden filmfest i 2017!

Anna kerrigan

Anna Kerrigan – regissør av den internasjonale kortfilmen Hot Seat
Samtale med filmskaper i salen etter visningen av IK5.

Kerrigan (USA) er regissør, manusforfatter og produsent av flere kortfilmer og har hatt regien på tv-seriene The Impossibilities og The Chances.

Benoit Martin – regissør av den internasjonale kortfilmen The Geneva Convention
Samtale med filmskaper i salen etter visningen av IK5.

Martin benoit

Benoit Martin (Frankrike) har studert filmklipp, eksperimentell film og dokumentar. I 2007 startet han produksjonsselskapet Anné Zero sammen med Stephane Demoustier.La Convention de Geneve er hans tredje korte fiksjonsfilm.

Astrid Goldsmith – regissør av den internasjonale kortfilmen Squirrel Island
Samtale med filmskaper i salen etter visningen av IK6.

Astrid goldsmith

Goldsmith (Storbritannia) er en animatør som spesialiserer seg på stop-motion. Etter 12 års arbeid på andres filmer og reklamer, fullførte hun Squirrel Island i 2016. Hun brukte syv år på å få den ferdig og har nå også avsluttet Polymer– en monsterfilm om forurensning.

Etienne Kompis & Fela Bellotto – regissør-duo som har laget den internasjonale kortfilmen Hypertrain
Samtale med filmskaper i salen etter visningen av IK4.

Fela Belotto og Etienne Kompis (Sveits) studerte animasjon ved Universitetet i Lucerne. Hypertrain er deres avgangsfilm!

Fela bellotto
Kompis etienne

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.