Farvel, festivalkatalog

26.04.2018

Kortfilmfestivalen går over til heldigital programkatalog!

Katalog, farvel
Tidligere kataloger fra 2013

Den store, tykke programkatalogen med svart rygg har vært noe av en institusjon i Kortfilmfestivalens historie. Den har blitt bladd i og diskutert rundt på Hestetorget, og jurymedlemmer, journalister og kortfilmfans har skrevet sine notater i den i et mørklagt Catalina.
Nå skal all programinformasjonen formidles digitalt. Dette betyr større miljøvennlighet, mer utdypende informasjon om regissører og filmer, mindre å drasse på i Grimstad og en festivalopplevelse du enkelt kan skreddersy på forhånd.
2018-varianten av programkatalogen er en mobilvennlig nettside der man enkelt markerer de postene man vil få med seg for et personlig opplegg. Årets program i sin helhet lanseres i slutten av mai.

Vi måtte ta en prat om endringene med redaktør Bård Ydén:

Hva betyr det at katalogen nå kun finnes på nett?

Bard yden, photo cred knut bry
Redaktør Bård Ydén. Foto: Knut Bry

Å trykke en såpass omfattende festivalkatalog er en stor utgiftspost, og etter kutt i støtten fra NFI hadde vi egentlig ikke noe annet valg enn å droppe den. Nå går jo festivalen inn i et nytt tiår, så det er kanskje på tide å digitalisere? Innholdet blir uendret, men vi jobber nå med å optimalisere nettsiden for mobilbruk slik at man f.eks. kan få en integrert kalenderfunksjon og at det er enklere å legge inn sitt eget program i kalenderen. Det er klart det er en omstilling, men jeg tror publikum kommer til å venne seg til tanken uten store problemer.
Vi vil fremdeles trykke et lommeprogram med en enkel programoversikt, og dette vil vi distribuere som pollen rundt i Grimstad – med en utelukkende positiv og helsebringende effekt, selvsagt.

Synes du er vemodig at printkatalogen ikke lenger skal være en del av festivalen?
Ja. Og nei. Personlig er jeg veldig glad i trykksaker, og ingenting er som lukten av en katalog når den blir levert fra trykkeriet. Jeg liker det å bla i en katalog over en kaffe eller et glass med noe sterkere, og kjenne entusiasmen over innholdet vokse i takt med enheter jeg konsumerer. Jeg kommer definitivt til å savne katalogen, men samtidig har jeg akkumulert en del festivalkataloger opp igjennom årene, så det er vel også en lettelse å ikke måtte samle så mye i heimen…

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.