Den visjonære produsenten

10.05.2018

Masterclass og samtale i RUTA med Erik Hemmendorff, produsenten av The Square.

03 the square 1.w710.h473.2x
Photo: TriArt Film/Magnolia Pictures

Produsent Erik Hemmendorff traff Ruben Östlund under utdanningen ved filmskolen i Göteborg, og i 2002 startet de produksjonsselskapet Plattform.
Plattform Produktion er kjent for sin kompromissløshet og har med sin visjonære og langsiktige strategi bygget seg opp til å bli en av verdens mest sentrale produksjonsselskaper.

1200
The Square fra 2017 vant både gullpalmen i Cannes og ble oscarnominert for beste fremmedspråklige film. De ufrivillige (2008), Play (2011) og Turist (2014) ble alle vist i ulike programmer under filmfestivalen i Cannes.

MASTERCLASS
Kortfilmfestivalen har invitert Erik Hemmendorff til en masterclass hvor han intervjues om sin lange og kreative karriere av det nyoppstartede norske produksjonsselskapet Alternativet. Selskapet drives av filmskaperne Guro Bruusgaard, Mariken Halle, Magnus Mork og Katja Eyde Jacobsen.

SAMTALE I RUTA
Erik Hemmendorf er også i sentrum for panelet som skal diskutere den visjonære produsentens rolle og utfordringer. Vi inviterer til en samtale med Hemmendorff, Nina Barbosa Blad, Khalid Maimouni og Thomas Robsahm inne i Ruta, Kortfilmfestivalens gave til Grimstads 200-årsjubileum i 2016. Kunstverket, som i Grimstad ble åpnet av Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit, var utgangspunkt for Ruben Östlunds The Square, produsert av Hemmendorff. Samtalen ledes av filmskaper Gunhild Enger.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.