Anbefalt: Onsdag

14.06.2017

Det er klart for første festivaldag. Ikke gå glipp av dette:

Girls and boys1

Dem vi var (Who we were)
Vises 18:00 i Pan
Dem vi var 1

Dokumentaren følger et helt vanlig, dansk ektepar, med to barn og et hus. En dag rammes 37 år gamle Kristian av et hjerneslag og hverdagen til familien blir snudd på hodet. Vi får følge med paret inn i depresjon, hukommelsestap, krangler og savn. Dem vi var er en sterk, nærgående og gripende historie om hvor skjøre menneskelige relasjoner er og hvor uendelig mye som kreves av en når familien er i krise.
Anbefales på det varmeste.

Oberhausen
Vises 20:30 i Catilina
Convenient, sacred, blessed

18 utvalgte musikkvideoer, alle kandidater eller prisvinnere av Oberhausen MuVi Award for beste tyske musikkvideo gir oss et overblikk over hvor variert og nyskapende moderne musikkvideoer kan være. Metodene for hvordan musikkvideoer produseres og selve målet for presentasjonen har endret seg radikalt de siste årene. Klippene fra Oberhausen viser at musikkvideoen fremdeles er i rivende utvikling og at kunstarten bør oppdages på nytt. Den tyske ukeavisen Der Freitag skriver at den synkende populariteten til kanaler som MTV «slett ikke har skadet kvaliteten» og Frankfurter Algemeine Zeitung følger opp med å påpeke at musikkvideoens endrede forutsetninger «ironisk nok har ledet musikkvideoen et langt steg nærmere filmisk fortellerkunst.»

OsloFusion
Vises 22:00 i Vesle Hallvard
Girls and boys1

Oslo|Fusion Filmfestival (tidligere Skeive Filmer) er Norges eneste skeive filmfestival. Siden oppstarten i 1990 har den vært viet til å speile et stadig økende mangfold av personlige og seksuelle identiteter og uttrykk. Deres program rommer spillefilm, dokumentarer og kortfilm som skildrer LHBTIQ-personer og -miljøer verden rundt, eller som på annen måte kan knyttes til skeiv tematikk. For Oslo|Fusion er det viktig at filmene skildrer hverdag og fest så vel som motgang: et mangfold av situasjoner, følelser og reaksjoner. Vi har invitert OsloFusion til å velge ut et program til Kortfilmfestivalen. Få det med deg!

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.