Bransjesamtale: Mangfoldsstrategier ved BFI

31.05.2018

Kjønn og kulturell bakgrunn: Hvordan får vi en filmbransje som slipper flere stemmer til? Møt Jennifer Smith fra det britiske filminstituttet.

Jennifer smith portrait
Jennifer Smith, BFI

Kortfilmfestivalen ønsker å sette søkelyset på det manglende mangfoldet i europeiske filmfestivaler. Det er overveiende menn som velger filmer, og filmer laget av menn er overrepresentert. Hvordan oppnår man en ny utvikling slik at flere stemmer blir hørt?

Hvordan skal man strukturelt endre sin egen bedrift for å være mer inkluderende, og da særlig i filmbransjen?

Hvordan kan vi få til mangfold, både blant programmerere, støtteordninger, filmsentre, og ikke minst foran og bak kamera? Jennifer Smith fra British Film Institute kommer for å dele strategier og erfaringer.
Max 800 800 nedin muti 1
Nedin Mutic, NFI:LAB

Som Head of Diversity Strategies har hun ansvaret for at BFIs strategier om mangfold og antidiskriminering blir overholdt og implementert. Hvordan går hun frem? Det får vi svar på ved hjelp av samtaleleder Nedin Mutic fra NFI:LAB.

Nedin Mutic er rådgiver i NFI:LAB ved Norsk filminstitutt.

NFI:LAB tilrettelegger for kompetanseheving gjennom konventer og bransjedager, prosjektrettede verksted, mesterklasser og seminarer, stipender, partnerskap, samarbeid og nettverksbygging nasjonalt og internasjonalt. Han jobber også med NFIs talentsatsing Nye Veier.
Han har rundt 10 års erfaring fra filmbransjen. Han har i tillegg arbeidet i flere år innen akademia, og bl.a. utgitt vitenskapelige artikler.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.