Bransjeløype

31.05.2019

Hva burde man få med seg i Grimstad som del av norsk filmbransje? Her er en oversikt over matnyttige og relevante bransjearrangementer.

Dsc07235(1)

Torsdag 13.juni:

Kl. 12:30 Screen Talent Europe Pitch Forum

For fjerde år på rad arrangeres Screen Talent Europe Pitching Forum under Kortfilmfestivalen. I samarbeid med Screen Talent Europe og Mediefabrikken inviteres unge europeiske produsenter, regissører og manusforfattere til å pitche nye kortfilmprosjekter. Les mer her.

Kl. 13:00 Distribusjon på alternative plattformer

De senere årene har man sett en oppblomstring av en mer vital og mangfoldig filmkultur i Norge. Flere jobber på tvers av sjangre og det har vokst fram et felt mellom kunst og film. Uavhengige kinoer, nye festivaler og visningskonsepter har kommet til. Likevel er det fortsatt utfordrende for de «mindre» filmene å nå ut til publikum. Hvilke utfordringer støter man på når man skal distribuere sin egen film? Bør man ha en alternativ støtteordning for turnévirksomhet slik som i teater- og musikkfeltet?
Les mer her.

kl. 16:30 Film i Den kulturelle skolesekken

Den kulturelle skolesekken i Akershus, Buskerud og Østfold fylke inviterer filmskapere og DKS-produsenter til et åpent møte i Grimstad kulturhus under Kortfilmfestivalen 2019. Målet med møtet er å gjøre DKS-ordningen bedre kjent, og skape en arena for filmskapere og DKS-produsenter. Les mer her.

Fredag 14. juni:

Kl. 12:30 Norsk TV-eksport

Norge får en stadig sterkere posisjon som eksportør av tv-konsepter til utlandet. Men hvordan forholder utenlandske serieskapere seg til det norske kildematerialet, og hvordan oppleves det fra norske produsenters perspektiv når deres originalverk eksporteres til internasjonale markeder? Og ikke minst: I hvilken grad er en potensiell utenlandseksport en del av samtalen når nye norske tv-konsepter lages? Les mer her.

Kl. 14:00 Kvalitet – for hvem?

Vi inviterer publikum, filmskapere, filmkonsulenter, byråkrater og filmprogrammerere til samtale hvor vi skal borre i kvalitetsbegrepet. Paneldeltakerne har med seg hver sin kortfilm de mener representerer KVALITET. Hva er kvaliteten i nettopp disse filmene og hvorfor er det så vanskelig å enes om og definere begrepet? Velkommen til en utforskende prat om et komplisert tema! Les mer her.

Kl. 14:00 I Rutan: Brenner lyset i begge ender?

Hva gjør man som filmskaper, filmarbeider og festivalarbeider, og i kulturbransjen generelt, dersom man ikke lenger takler jobb og hverdag? Møt filmskaper Ellen Ugelstad, psykolog Agnes Bohne og Jostein Oksavik fra Filmforbundet i samtale moderert av Kaia Høidalen. Les mer her.

Kl. 15:30 Produsentene presenterer seg

Om du leter etter en produsent til din film eller lurer på hvilket selskap som er en potensiell match når det gjelder profil og arbeidsform, eller om du har andre spørsmål rundt produsentyrket, er dette arrangementet for deg. Møt et knippe produsenter som vil fortelle litt om seg selv, sine selskap og arbeid, etterfulgt av spørsmål fra deg! Les mer her.

Lørdag 15.juni:

Kl. 13:00 Møt festivalene

Lyst til å få litt tips og triks fra noen av de største og mest annerkjente filmfestivalene? Bli kjent med programmerere fra festivaler over hele verden! Det blir en lett lunsj sponset av Norsk Filminstitutt, og Sindre Guldvog, direktør for NFI, ønsker velkommen. Les mer her.

Kl. 14:00 Bransjedebatt: Talentutvikling – hvem, hva, hvordan?

Talent- og utviklingsprogrammer er godt etablert på mange kunstområder, i næringslivet og i idretten. De siste årene har flere ulike talentordninger dukket opp også på filmområdet. Vi har invitert de tyngste talentaktørene til Grimstad for å lære mer om hvordan de definerer talent, hvordan utvelgelsesprosessene foregår, hvilke målsettinger de har for talentene og hvordan de stimulerer deres kreativitet. Les mer her.

Kl. 20:00 Prisutdeling 2019!

Etter 4 dager og kvelder – og kanskje lange netter – er det tid for å samles og la juryene ta scenen for å offentliggjøre vinnerne av årets priser! Kanskje det blir deg? Les mer her.

Dsc07866

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.