Bransjeløype

22.05.2017

Treff norsk og internasjonal filmbransje under festivalen! Vi gir deg bransjeløypa som du kan følge under festivalen for å få masse nyttig tips til din videre karriere, og hvordan du kan gi den ferdige filmen din et langt og godt liv.

18720548085 c7198bd809 k

Pitcheforum
15. juni kl. 10:00–14:00, Scandic Hotel

Oppdag unge talenter som pitcher sine ferskeste filmprosjekter. Eller kom som tilskuer for å se hvordan prosjektene blir pitchet!

Det vil bli pitchet 10-14 internasjonale kort- og dokumentarfilmprosjekter i løpet av forumet. I en 5-minutters pitch vil deltakerne presentere prosjektet til en jury, og et publikum bestående av potensielle co-produsenter og co-finansiører, samt filmskapere og filmbransje som deltar på festivalen. Pitcheforumet arrangeres av Mediefabrikken og Screen Talent Europe.

Torsdag 15. juni
15. juni kl. 12:00, Vesle Halvard

Bli kjent med Den kulturelle skolesekken

Den kulturelle skolesekken (DKS) inviterer til en god innføring i hvordan du kan få vist filmen din til skoleelever i alle fylker, i hele landet. DKS gir skoleelever i hele Norge opplevelser og møter med profesjonell kunst og kultur. Filmskapere som jobber for DKS reiser på turné med filmen sin og snakker med elevene, på skolen eller i kinosalen. DKS informerer om hva du skal gjøre for å få filmen din inn i ordningen, og filmskapere som har vært ute på skoleturné forteller om hvordan det er å jobbe for DKS.

Fredag 16. juni
kl. 15:30, Galleriet i kulturhuset

Vil du vite mer om innkjøpsordningen for film?

Som rettighetshaver for kort- eller dokumentarfilm kan du søke om å få med filmen din i innkjøpsordningen. Filmer som kjøpes inn gjøres tilgjengelig for alle bibliotekers låntakere via strømmetjenesten Filmbib. Norsk filminstitutt administrerer ordningen, og er på Kortfilmfestivalen for å fortelle om kriterier og retningslinjer for innkjøp. Møt NFI til en samtale over forfriskninger i Galleriet sammen med representanter fra vurderingsutvalget og filmskapere som allerede har film med i ordningen.

Er du nysgjerrig på ordningen, men har ikke anledning til å møte NFI under Kortfilmfestivalen? Ta gjerne kontakt, så svarer de på spørsmål: post@nfi.no

Lørdag 17. juni
kl. 16:30, Galleriet i kulturhuset

Meet the festivals

Har du hatt lyst til å spørre noen fra for eksempel Sundance eller Berlin om hvordan de programmerer filmer? Om den lureste måten å sende inn film på? Hva som blir prioritert og hvorfor? Nå har du sjansen! Vi inviterer til åpent, uformelt minglemøte med filmskapere og festivalfolk for å snakke om film, festival og bli bedre kjent.

Festivalene som er tilstede:
Sundance
Toronto
Winterthur
Berlinale
Venezia
South by Southwest (SXSW)
Oberhausen
Odense
Molodist KIFF
Tampere
Nordisk Panorama
Sleepwalkers
Riga
Vilnius
Signes de Nuit

Andre bransjearrangement:

Ytringsfrihetens kår for norske dokumentarister
Torsdag 15. juni, kl. 17:00, Pan

Dokumentarist Hanne Myren har i løpet av våren kartlagt norske dokumentarister syn på egen ytringsfrihet. Redaktør for Rushprint, Kjetil Lismoen, er ordstyrer under denne spennende panelsamtalen.

Stadig flere norske dokumetarfilmer stiller spørsmål ved internasjonal politikk, maktstrukturer, miljø og korrupsjon. En konsekvens av denne utviklingen er at filmskapere i økende grad opplever forsøk på sensur og overvåkning, både i Norge og internasjonalt. Vi har invitert norske dokumentarister til en samtale om sine erfaringer.

Mer info kommer snart.

Egne veier til film
Lørdag 17. juni, kl. 12:00, Pan

Filmskaperen Gunhild Enger inviterer til en samtale og en presentasjon der kunsten å skape riktige produksjonsmodeller for det individuelle prosjektet står i sentrum. Hva betyr det å være en bærekraftig filmskaper og produsent i Norge i dag? Itonje Søimer Guttormsen, Vibeke Heide, Ellen Ugelstad og Mariken Halle forteller om sine arbeidsprosesser og utfordringene de møter som regissører og produsenter for sine filmer.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.