Antall påmeldinger opp med 20 prosent!

22.03.2019

Til sammen 740 filmer har blitt meldt på til årets Kortfilmfestival.

052a0204m

15. mars gikk fristen ut for å melde på norske bidrag til Kortfilmfestivalens konkurranseprogrammer. Fristen for internasjonale bidrag gikk ut 15. februar.

Vi har fått inn hele 740 påmeldinger, en økning på nesten 20 prosent fra fjor, da til sammen 618 filmer var påmeldt.

Mye av økningen skyldes det høye antallet internasjonale bidrag. Hele 307 filmer har blitt meldt på til konkurranseprogrammet Internasjonal kortfilm, mot 186 i 2018.

Vi ser også en markant oppsving i antallet påmeldte kortdokumentarer. Kortdokumentar-programmet, som omfatter både norske og internasjonale dokumentarer, ble lansert før første gang i fjor, og da mottok vi 114 filmer. I år har tallet steget til 143, noe som hovedsakelig skyldes en økning av antall norske bidrag.

– Veldig positivt å se en så god økning i antall påmeldinger! Det viser at Kortfestivalen holder koken som en attraktiv festival både for norske og internasjonale filmskapere. Mange påmeldinger gir dessuten et godt grunnlag for forhåndsjuryen å velge fra. Nåløyet for å komme med blir trangt, men det er bra med tanke på kvaliteten i programmene, sier festivalsjef Åse Meyer.

Forhåndsjuryene er godt i gang med evalueringen av årets filmer. Juryene er oppnevnt av festivalen og presenteres her:

Forhåndsjuryen for norsk kortfilm

Forhåndsjuryene for internasjonal kortfilm, kortdokumentar og musikkvideo

De endelige konkurranseprogrammene annonseres i begynnelsen av april.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.