Årets juryer

03.05.2017
18590303308 4944c7ef29 k

Norsk kort

Nkjurycollage

Vegard Larsen

Programleder, filmkritiker og regissør i NRK. Han har ledet filmprogrammet “Filmbonanza”, og er for tiden aktuell med “I Larsens leilighet”, et portrettprogram med norske skuespillere, samt en kommende dokumentarserie om norsk hiphop. Han har også ledet programmet “Filmmusikk” på NRK P2. Larsen har dekket filmbransjen som journalist i Dagbladet og NRK i en årrekke. 

Henrik Martin Dahlsbakken

Er en av våre mest produktive filmskapere for tiden. Han gjorde seg svært bemerket med debutfilmen Å vende tilbake (2015), før han på ny fikk heder og ære for kortfilmen Takk for turen, som vant både publikumsprisen og juryprisen for beste drama på Aspen Shortsfest i 2016. Den mystiske og underfundige Sensommer (2016) ble en av fjorårets mest kritikerroste norske filmer, før han i fjor høst banet vei for en ny huleskrekkfilm-franchise, med Cave. Sistnevnte film får en oppfølger, samtidig som han også arbeider med periodefilmen De fredløse og dramakomedien Rett vest.

Itonje Søimer Guttormsen

Bor i Oslo og arbeider med film og kunstprosjekter. Hun har en BA i regi fra Den norske filmskolen og en MFA i Filmiske prosesser fra Akademin Valand, Gøteborg. Itonje driver selskapet Andropia og er stifter og kunstnerisk leder for filmkunst festivalen ByFlimmer. Hennes siste film, Retrett, hadde premiere på kortfilmfestivalen i 2016, hvor den mottok Filmkritikerprisen. Den var nominert til en Amanda for beste kortfilm og mottok prisene Beste nordiske kortfilm og Beste norske kortfilm ved Minimalen. Retrett hadde sin internasjonale premiere på International Film Festival Rotterdam i 2017.

Enrico Vannucci

Enrico Vannucci arbeider som rådgiver for kortfilm for Filmfestivalen i Venezia og er programmerer i samarbeid med Haifa Film Festival og Torino Short Film Market. Han har tidligere vært leder ved Ozu Film Festival og konsulent for ViaEmiliaDocFest. Enrico Vannucci har skrevet essay om økosystemet omkring de internasjonale filmfestivalene og som journalist har han dekket de viktigste filmfestivalene siden 2009.

Lisa Ogdie

Lisa Ogdie er kortfilmprogrammerer for Sundance Film Festival og Membership & Talent Development Manager for BAFTA Los Angeles. Hun har vært del av programmeringsteamet til Sundance siden 2009, og velger filmer fra over 8000 påmeldte filmer. Hun har vært moderator for Q&As og paneler for BAFTA Los Angeles, Sundance, Toronto Film Festival og the American Pavilion at Cannes.

Ndjurycollage

Norsk dokumentar

Ketil Magnusson

Ketil Magnussen er grunnlegger og leder av Oslo Dokumentarkino og dokumentarfilmfestivalen Human Rights Human Wrongs, som i 2018 markerer sitt 10-årsjubileum. Han startet Oslo Dokumentarkino i 2003 og har siden 2005 jobbet fulltid med tiltaket. Han har tidligere jobbet med strategi for implementering av IKT for offentlig forvaltning og private selskaper, i Norge og Spania.

Lisa Haller

Lisa Haller har jobbet for Toronto internasjonale filmfestival siden 2010, og er for tiden programmerer for TIFF’s Canada’s Top Ten Film Festival Student Shorts, og leder av programmeringen tilknyttet kanadiske og internasjonale kortfilmer til filmfestivalen.

Steen Johannessen

Steen Johannessen er en anerkjent dansk klipper som har jobber på en rekke prisvinnende danske og internasjonale prisvinnende dokumentarfilmproduksjoner. Merittlisten hans inkluderer blant andre DOC NYC Grand Jury- og IDFA-vinner ”Motleys Law”, “The Road” som mottok Special Mention ved DOC NYC 2016, Emmy-prisvinner ”Miners Shot Down”, Hotdocs-prisvinner ”Warriors from the North”, Sundance-prisvinner ”Putin’s Kyss” og «Dem vi var» som mottok First Appearance-prisen ved IDFA i fjor. Steen er co-regissør og klipper på “Last Men in Aleppo”.

Mvjurycollage

Musikkvideo

Ellen Ugelstad

Er filmskaper, utdannet ved Academy of Art, San Francisco. Tidligere visninger av arbeider inkluderer bla. Nordisk Panorama, SF Int´l Film Fest, Yerba Buena Center for the Arts, San Francisco, New York Filmarchive. Dokumentar-filmen, Indian Summer, ble nominert til International Young Talent Award under Dok:Leipzig, og Nordic Dox Award under CPH:DOX og til Gullruten for beste regi og dokumentar. Ugelstad har også laget flere musikkvideoer for Highasakite.

Gabe Van Amburgh

Har vært kortfilm-kurator og utstillingsleder for bildekunst ved South by Southwest-festivalen. Han har tjue års erfaring med utstillinger av filmisk kunst og begynte å bidra til SXSW’s kortfilm program i 2015.

Anita Halmøy Wisløff

Har 15 års erfaring fra musikkbransjen, de siste 12 som bookingagent. For tiden jobber hun i Atomic Soul, og representerer artister fra flere forskjellige sjangre, som Mari Boine, Matoma, Unge Ferrari, Madcon, Arif, Fay Wildhagen, Loveless, John Olav Nilsen & Nordsjøen, Donkeyboy, Matilda og Nils Bech. Hun jobber også som mentor for nye generasjoner musikkindustri, og som kursholder for artister.

Agnese Logina

Har studert kulturteori og filmteori, og skriver for tiden sin doktorgradsavhandling om latvisk musikkvideo i et historisk perspektiv. Hun elsker film og bildekunst i alle former og har nærmet seg filmindustrien fra mange uvanlige vinkler, blant annet som oversetter og kurator, hun har jobbet med film med utgangspunkt i teater og har hatt hovedrollen i lavbudsjett- og indiefilmer. Agnese jobber for tiden på Riga Film Museum, kuraterer en baltisk musikkvideokonkurranse for Riga IFF og skriver filmanmeldelser for et lokalt filmmagasin

Ikjurycollage

Internasjonal kortfilm

Jorunn Myklebust Syversen

Jorunn Myklebust Syversen jobber i feltet mellom videokunst og film. Hun gikk ut fra Kunsthøgskolen i Bergen, Avd. Kunstakademiet i 2005 og har siden mottatt en rekke stipender samt deltatt på utstillinger, screeninger og festivaler nasjonalt og internasjonalt. Hun har produsert egne kortfilmer frem til hun begynte å lage sin første spillefilm Hoggeren med Maria Ekerhovd og Mer Film. Hun utvikler for tiden spillefilmen DISCO.

Jørgen Langhelle

Jørgen Langhelle er en av våre mest etablerte skuespillere og har siden midten av 90-tallet spilt i en lang rekke kritikerroste og prisvinnende filmer, som blant annet Elling, Kautokeino-opprøret og Bare skyer beveger stjernene. I 2002 mottok Langhelle Aamot-statuetten for fremragende innsats i norsk filmproduksjon. Inneværende år er Langhelle å se på det store kinolerretet i både Oscars Amerika og Kings Bay. Du vil også se han i to norske kortfilmer i konkurranse i Grimstad; henholdvis Hunden (regi Aleksander Nordaas) og Hedda (regi Hisham Zaman).

Birgitte Weinberger

Siden 2009 har Birgitta Sabina Weinberger vært leder av Odense International Film Festival – OFF. Hun har i den funksjonen også vært medlem av nominasjonsutvalget til Roberts kortfilmpris, sitter i Fynske Filmuddannelse 18Frames’ Advisory Board, og har i fire år vært medlem av Kulturregion Fyns filmfagråd. Hun har gjennom sin ledelse løftet festivalen fra en lokal begivenhet til et internasjonalt arrangement, og i de siste årene har OFF hatt 26.000 publikummere. Drivkraften er forkjærligheten til kortfilm, og sammen med en forhåndsjury står hun bak utvalget av ca. 100 filmer av tusener innsendte som blir del av OFFs konkurranseprogram hvert år.

Kalle Løchen

Kalle Løchens hjerte banker hardt for kortfilmen. Han har bakgrunn som filmviter, kritiker og kulturformidler. Kalle har tidligere vært kinosjef i Bærum, leder av Cinemateket i Oslo, redaktør for tidsskriftet Film & Kino og kortfilmkonsulent på Norsk filminstitutt. De siste årene har han vært har konsulent ved Midtnorsk filmsenter og Viken filmsenter, og er ellers å se på festivaler og filmarrangementer hvor han ofte er å finne som moderator og foreleser.

Toril Simonsen

Toril Simonsen er en av stifterne av Kortfilmfestivalen. I dag er hun fagleder for lansering av kort- og dokumentarfilm i utlandet, ved Norsk filminstitutt. Toril har reist verden rundt for å promotere norsk film og hun har mer kunnskap om internasjonale filmfestivaler enn de fleste i bransjen. Torils erfaring, kunnskap og rådgivning har hjulpet hundrevis av norske filmskapere og filmene deres ut i det internasjonale markedet.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.