Årets priser og juryer

08.06.2016

De avgjør vinnerne i konkurranseprogrammene.

56 20160111105318000000000
En glad Kenneth Karlstad tar imot musikkvidepris av juryen i 2015.

Gullstolen til beste norske kortfilm

Vinneren av Gullstolen for beste norske kortfilm mottar 50 000 kroner gitt av Norsk filminstitutt, og 50 000 kroner i produksjonsstøtte fra postproduksjonsselskapet Nordisk Film Shortcut.

/Terje Vigen-prisen

Terje Vigen-prisen består av en bronsestatuett laget av kunstneren Harald Oredam og 10 000 kroner gitt av Grimstad kommune. Prisen går til en norsk kortfilm. Den kombineres med et produkssjonsstipend til en verdi av 50 000 kroner gitt av det Grimstad-baserte studio- og utleiehuset Equippe.

Jury for beste norske kortfilm og Terje Vigen

Emily Doe

Nk emily doe

Emily Doe har programmert kortfilmer for Sundance siden 2010. Hun har tidligere distribuert kortfilmer gjennom kvartals- magasinet Wholphin, som ble gitt ut av forlaget McSweeney’s. Hun har også jobbet med ungdomsutdanning ved San Fransisco Film Society, hvor hun brakte film og filmskapere inn i skolenes undervisning. Hun sitter i rådgivningsstyret for film for festivalen South by Southwest. Emily bor i San Fransisco med sin mann og deres ett år gamle datter.

Even Hafnor

Nk even hafnor

Even Hafnor Even Hafnor (f. 1985) er en norsk kortfilm- skaper fra Kristiansand. Han er utdannet regissør ved SAE-instituttet i Byron Bay i Australia, og har skrevet og regissert en rekke kortfilmer i tillegg til musikkvideoer og reklamefilm. Det norske språk, Til evig tid og Money Back, Please ble vist under Kortfilmfestivalen henholdsvis i 2012, 2013 og 2014. Han vant Gullstolen for beste kortfilm i 2015 for Small Talk, som senere er vist ved flere internasjonale festivaler.

Kathleen McInnis

Nk kathleen mcinnis

Kathleen McInnis er programmerer for Toronto internasjonale filmfestival og har vært festivalsjef ved Palm Springs inter- nasjonale kortfilmfest, som har status som Oscar-kvalifiserende festival. Hun er daglig leder og stifter av See-Through Films LLC, et selskap som hjelper unge filmskapere verden over med forretningsutvikling. McInnis underviser strategisk festivalutvikling ved University of California (UCLA), og er gjeste- foreleser ved Universitetet i Sør-Carolina, Brooklyn College og New York University. Hun er også personlig rådgiver for skuespilleren Bill Pullman

Kari Anne Moe

1958103 607858065950076 732788142 n

Kari Anne Moe (f. 1976) er utdannet regissør fra NISS Film og TV-Akademiet og Høgskulen i Volda. Hun har laget flere dokumentarfilmer, inkludert Tamburinmannen (2005), Selger 329 (2011) og Til Ungdommen (2012) som følger politisk engasjert ungdom idet Norge rammes av terror 22. juli 2011. Sistnevnte er blitt vist ved en rekke festivaler i inn- og utland og har vunnet flere priser. Moe driver produksjonsselskapet Fuglene AS sammen med Gudmundur Gunnarsson. Hun deltar i konkurranseprogrammet for Norsk doku- mentar med sin nyeste film Pøbler (2015).

Maximilien Van Aertryck

Maximilien van aertryck

Maximilien Van Aertryck (f. 1989) er film – skaper, født i Paris, nå bosatt i Göteborg. Han har en master fra Akademin Valand ved Göteborgs Universitet. Van Aertryck har regissert flere kort- og helaftens dokumentarer, og har siden 2013 vært tilknyttet produksjonsselskapet Plattform. I Grimstad deltar han i internasjonal kort – filmkonkurranse med Hopptornet (2016), som ble vist under Berlinale i år, og Punkt 9: Val av andre vice talman i Plattforms retrospektive program.

Gullstolen til beste internasjonale kortfilm

Vinneren av Gullstolen for beste internasjonale kortfilm mottar 50 000 kroner.

Jonas Brenna

Ik jonas brenna

Jonas Brenna (f. 1981) er produsent og innkjøper med ansvar for film og TV-serier hos Aftenposten. De siste årene har han samarbeidet med Kortfilmfestivalen for ytterligere å styrke Aftenpostens posisjon som en seriøs og ambisiøs leverandør av norsk kortfilm og dokumentarserier. Brenna har tidligere jobbet ti år i NRK og P3, fortrinnsvis med TV- og filmproduksjon. I 2012 utviklet han TV-serien Prosjekt Perfekt, som ble vist på NRK3 og mottok Gullruten for årets nyskapning i 2014. I 2015 vant Aftenposten Gullruten for dokumentar- serien Sweatshop, sett av 4 millioner mennesker på verdensbasis, og ble dermed første nettavis på seierspallen under TV-bransjens prestisjetunge prisutdeling.

Chloé Faulkner

Chloe.jpg.mini.450x600

Chloé Faulkner (f. 1987) er en fransk og kanadisk filmarbeider bosatt i Oslo. Hun har en mastergrad i statsvitenskap fra de anerkjente utdanningsinstitusjonene Sciences Po i Paris og London School of Economics. Faulkner har tidligere arbeidet ved French Institute i London og Institut Français ved den franske ambassaden i Norge. Hun har også vært involvert i Film fra Sør som film- og festivalkoordinator og sitter nå i festivalens programråd. Fra 2013 har hun arbeidet som filmsjef og barnefilmkonsulent i Norsk filmklubbforbund, og hun skriver for Z Filmtidsskrift.

Mariken Halle

Ik mariken halle

Mariken Halle (f. 1982) er en norsk filmskaper bosatt i Oslo. Hun er utdannet filmregissør ved Nordland kunst- og filmfagskole og Filmhögskolan i Göteborg og debuterte i 2004 med kortfilmen Trygve med hjertet i postkassa. Halle vant Gullstolen for beste kortfilm og Timeglasset for beste manus i 2011 med No Sex, Just Understand, og har i tillegg laget de kritikerroste spillefilmene Kanskje i morgen (2011) og Verden venter (2014).

Svend Bolstad Jensen

1736

Svend Bolstad Jensen (f. 1965) er direktør i det norske distribusjonsselskapet Arthaus. Han studerte kulturstudier ved Høgskolen i Bø og har arbeidet både i Norsk filmklubb- forbund og ved Cinemateket i Oslo før han ble daglig leder for Arthaus i 1994. Under Jensens ledelse har stiftelsen brakt kvalitetsfilm til kinoer og filmklubber, og introdusert et norsk publikum for filmskapere og -kulturer fra hele verden. Jensen er styremedlem i Norske filmdistributørers forening og mottok foreningens hedersnål i 2013 for sin innsats for distribusjon av internasjonal filmkunst.

Larissa Sansour

Larissa sansour

Larissa Sansour (f. 1973) er kunstner og filmskaper, født i Jerusalem, bosatt i London. Hun har studert kunst i København, London og New York. Sansour jobber på tvers av kunstdisipliner som video, fotografi, installasjon og skulptur, og palestinernes politiske situasjon er et tema i mange av hennes arbeider. Hun har stilt ut ved anerkjente institusjoner og museer over hele verden, som Tate Modern i London, Pompidou-senteret i Paris og Louisiana-museet i København. En av hennes filmer vises i spesialprogrammet «Retten til liv, retten til land».

Gullstolen til beste norske dokumentar

Vinneren av Gullstolen for beste norske dokumentar mottar 50 000 kroner gitt av Aftenposten.

Mah-Rukh Ali

Nd mah rukh ali

Mah-Rukh Ali (f. 1982) er forfatter og anker for TV2 Nyhetene. Hun er en av kanalens fremste nyhetsprofiler, og arbeider spesielt med utenriks, terror og sikkerhet. Ali ble hentet til TV2 i 2006 fra NRK Dagsrevyen og har også erfaring fra avis og radio. Hun har master i diplomati og internasjonal politikk fra SOAS i London, en bachelor fra Kinnaird University i Lahore, Pakistan, og er journalistutdannet fra Høgskulen i Volda. I 2015 var hun gjeste- forsker ved Oxford University og fikk mye oppmerksomhet for sine studier av terror- gruppen IS. I 2015 utga hun bestselger- boken Trusselen fra IS – Terror, propaganda og ideologi.

Bente Erichsen

Nd bente erichsen foto linda mee lin leung

Bente Erichsen (f. 1949) er en markant og allsidig bidragsyter til norsk kulturliv gjennom en årrekke, som journalist, produsent, regissør, forfatter, teatersjef og styreleder. Hun var direktør for Nobels fredssenter fra 2005 til 2016 og er i dag konstituert daglig leder i Filmfond Nord, hvor hun tidligere har vært styremedlem. Erichsen initierte opprettelsen av Amanda- prisen og har ledet juryen flere ganger. Hun debuterte som filmregissør i 1987 med spillefilmen Over grensen om den kontroversielle Feldmann-rettssaken etter andre verdenskrig. Hun har regissert kort- film og reklamefilm og produsert en rekke spillefilmer, blant annet for Anja Breien, Lasse Glomm og Unni Straume.

Runar Jarle Wiik

Nd runar jarle wiik

Runar Jarle Wiik (f. 1967) er en norsk regissør, manusforfatter og filmfotograf. Han er utdannet ved London International Film School og har medvirket i over hundre film- og tv-produksjoner i en rekke fagfunksjoner. Etter spillefilmdebuten med Bikinisesongen i 1994 har Wiik hovedsakelig jobbet som fotograf på dokumentarfilmer over hele verden. Han vant Gullstolen for beste dokumentar i Grimstad i 2014 for No Word for Worry om Moken-urfolket i Sørøst-Asia.

Musikkvideopris
Prisen for beste musikkvideo er på 15 000 kroner.

Aleksander Huser

Mv aleksander huser

Aleksander Huser (f. 1974) er frilans filmkritiker og filmjournalist, som skriver for Rushprint, Ny Tid, Side2/Nettavisen og Cinema. Han har tidligere jobbet for en rekke norske filmfestivaler samt hatt ulike stillinger innen filmbyråkratiet, og han har undervist i film på flere av landets høgskoler. Huser har en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo, med fokus på film- dramaturgi. Han arbeider også med egne filmprosjekter, og har en writer/director- diploma fra London Film Academy.

Angie Driscoll

Mv angie driscoll

Angie Driscoll elsker kortfilm og musikk- video, og har mer enn 14 års erfaring som programmerer for filmfestivaler over hele verden. For tiden arbeider hun med kort- og helaftens dokumentarfilm for Hot Docs i Toronto, kortfilm for Shortsfest i Aspen og for Nordisk Panorama i Malmö, og stumfilm for Toronto Urban Film Festival. Driscoll har også programmert for Toronto IFF og CFC’s Worldwide Short Film Festival, vært konsulent for Sundance filmfestival og bransjeorganisasjonene Reel Canada og Atlantic Filmmakers’ Co-Op, og kurator for nett- og mobil-TV- plattformen Babelgum. De siste tre årene har hun sittet i juryen for den kanadiske musikkvideoprisen Prism Prize.

Alex Herron

Mv alex herron

Alex Herron er en norsk regissør, født i Drøbak. Takket være en mor som var kamera- assistent på storproduksjoner som Star Wars og Supermann ble han tidlig interessert i film, og har jobbet bak kamera fra tenårene. Herron har laget musikkvideoer for norske artister som Maria Mena, Bjørn Eidsvåg, Kurt, Paperboys og Margaret Berger, og for internasjonale størrelser som Kylie Minogue, Taio Cruz, Tinie Tempah, og Avicii. For tiden er han i gang med et spillefilmprosjekt med planlagt innspilling i 2017.

Norsk filmforbunds fagpris

Norsk filmforbunds fagpris er på 10 000 kroner og går til personen som representerer den beste faglige innsatsen blant de norske filmene i konkurranse. Juryen består av Camilla Størseth (regi, produksjon, manus), Thor Lønning Aarrestad (filmfoto) og Trygve Svindland (regi, manus).

Timeglasset

Dramatikerforbundets pris Timeglasset og 10 000 kroner går til den eller de som har skrevet det beste manuskriptet til en kort fiksjonsfilm eller novellefilm i den norske kortfilm- konkurransen for norsk kortfilm. Juryen består av Thomas Moldestad og Sofia Lersol Lund

Filmkritikerprisen

Filmkritikerprisen deles ut av en jury oppnevnt av Norsk Filmkritikerlag, og gis til en norsk kortfilm i konkurranse. Juryen består av Lars Ole Kristiansen, May Synnøve Rogne og Ida Madsen Hestman.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.