FB Pixel

FAQ

Mange av overnattingstedene i Grimstad blir fort fullbooket, men vi jobber kontinuerlig med å få flere overnattingssteder på plass. 

Kortfilmfestivalens Venner – FB gruppe
Bli medlem av vår Facebook her. Her deler vi informasjon om overnatting, transport og alt det praktiske om festivalen. Har kan dere også poste selv dersom dere trenger eller har et ledig rom.

For mer informasjon om reise, ta kontakt med vår gjesteansvarlig Sophia Aronsen, sophia@kortfilmfestivalen.no eller festivalprodusent Julie Pichard julie@kortfilmfestivalen.no

Privat innkvartering
Grimstad er en sørlandsperle med mange sjarmerende boalternativer. Det er et stort utvalg av private hus, leiligheter og rom til leie gjennom Airbnb og Finn, men her også er det lurt å booke i god tid. «AirBnB»: Link: AirBnB eller «Finn.no»:Link: finn.no

Marivoll Resort
Marivoll Resort tilbyr rom, leiligheter, hytter. Det er også mulig å leie plass til å sette opp ditt eget telt! «Mer informasjon her»: Marivoll Resort.

For priser og bestilling: 37 25 70 50 / post@marivoll.no


Bie Apartment & Feriesenter
Bie Apartment og Feriesenter ligger sentralt og usjenert til, med kort vei til Grimstad sentrum. De kan tilby både leiligheter og hytter i meget god standard. De har også campingmuligheter.  Mer informasjon her: Bie Apartment.

Morvigsanden hytteutleie
Morvigsanden har rimelig hytteutleie 4 km vest for Grimstad. Muligheter for transportering. Mer informasjon her: Morvigsanden

For priser og bestilling: Tlf. 994 03 412 / jmb@morvigsanden.no

Grimstad Vertshus 
Grimstad Vertshus kan tilby billig overnatting, både hotellrom, familierom og leiligheter. Vertshuset ligger sentralt i forhold til sentrum, og tilbyr gratis parkering til sine gjester. Mer informasjon her: Grimstad Vertshus

Gjestehuset Ibsen 
Overnatting i historiske, renoverte hus og leiligheter i privat eie. Her er det er lagt vekt på gammel original og unik stil, med tidsriktig komfort.
Mer informasjon her:
Cafe Ibsen

Holsthuset 
Holsthuset ligger i sentrum av Grimstad, i en bygning fra 1801. Hvert rom har sin stil, men med komfortable senger, private fliselagte bad med dusj, felles velutstyrt kjøkken og spiseplass. Mer informasjon her: Holsthuset

Scandic Hotel Grimstad 
Scandic Hotel ligger midt i sentrum av Grimstad.

Mer informasjon her: Scandic Hotel Grimstad

Strand Hotel Fevik 
Et vakkert funkishotell hvor Roald Dahl tilbrakte hver sommer i over 30 år. Strand Hotel Fevik ligger ved en av Sørlandets fineste strender på Fevik, mellom de idylliske sørlandsbyene Arendal og Grimstad. Det er 7 km til Grimstad by. Det går rutebusser til Grimstad sentrum fra en holdeplass rett utenfor hotellet.
Mer informasjon her:
Strand Hotel Fevik

Etter to år med digital festival gleder vi oss stort til å endelig kunne arrangere en «ordentlig» festival i idylliske Grimstad!

Med den digitale plattformen har vi nådd publikum over hele Norge, og vi ønsker å beholde dette tilbudet til publikum. Derfor fortsetter vi med å tilby et begrenset festivalprogram på vår digitale plattform.

Dette programmet vil kun være allment tilgjengelig i Norge ved kjøp av festivalpass.

Men: husk at vi aller helst vil se dere i Grimstad for den fulle festivalopplevelsen!

Du kan kjøpe fullt festivalpass til årets festival 8. – 12. juni her. Dagspass og enkeltbilletter kan kjøpes i kiosken på Kulturhuset i Grimstad fra festivalstart 8. juni. 
 
Festivalpassene gir tilgang til hele programmet som arrangeres av Kortfilmfestivalen i Grimstad, og til den digitale plattformen fra 8. juni – 19. juni. 
 
For oppdateringer om arrangementene, meld deg på nyhetsbrevet vårt her

Er du filmskaper med film i konkurranse på årets festival?
«Official selection» laurels finner du via link i e-postbekreftelsen fra FilmFreeway, ellers kan du kontakte oss pr. e-post: signe@kortfilmfestivalen.no

HVORDAN KOMME SEG TIL GRIMSTAD

Til Grimstad kommer du med enten buss, tog, bil eller fly.

Under finner du en oversikt over hvordan du kommer deg til Grimstad og Kortfilmfestivalen. Vi oppfordrer deg til å reise miljøvennlig: Hopp på en buss eller ta toget på den hyggelige Sørlandsbanen!

Med buss
Med moderne og komfortable ekspressbusser er det behagelig å kjøre buss til og fra Sørlandet. 

 VY ( https://www.vybuss.no) og Lavprisekspressen:http://lavprisekspressen.no/ har bussruter både fra Øst- og Vestlandet, mens «NorWay Bussekspress Konkurrenten»:https://www.nor-way.no/ruter/konkurrenten/#/?step=2 kjører mellom Oslo og Kristiansand. (Turen fra Oslo tar ca 3 timer og 45 min).

Alle disse stopper i Øygårdsdalen like utenfor Grimstad sentrum.

Det tar ca. 15 minutter å gå fra Øygårdsdalen til Grimstad Kulturhus/sentrum. Det går også lokalbusser forbi holdeplassen, som tar deg til sentrum. 

Her kan du sjekke rutetider (holdeplassen i sentrum heter : Ibsen-museet (Grimstad)  https://www.akt.no/

Dersom du ønsker taxi ring 07000.

Med tog
VY https://www.vy.no/ har en rekke daglige avganger mellom Kristiansand og Oslo og Stavanger. Nærmeste stopp til Grimstad er Arendal (Rise stasjon), og herfra tar du enkelt lokalbussen til Grimstad. Du kan ta Sørlandsbanen enten fra Stavanger eller Oslo.

Reisende fra Stavanger anbefales å ta toget til Kristiansand og buss videre derfra.

Med fly
Kristiansand lufthavn Kjevik er den nærmeste flyplassen til Grimstad. Du kommer dit med flybuss på ca. 1 time eller med bil på ca. 40 min. 

Widerøe http://www.wideroe.no, Norwegian http://www.norwegian.no og SAS  http://www.sas.no/ har flere daglige ruter mellom Kjevik og de største byene i Norge.

Se flybussens avgangstider: https://taxi-turvogn.no/#tjenester

Fra Sandefjord Lufthavn er det ca. 166 km til Grimstad, turen tar i overkant av 2 timer. Ekspressbussene stopper på Fokserød og derfra tar det ca. 5 min. med drosje til lufthavnen. 

Her finner du oversikt over taxi selskapene som kjører til og fra Torp : https://www.torp.no/til-og-fra/taxi/

Med egen bil
De fleste som kjører bil til Sørlandet kommer via en av de tre hovedveiene RV 9 fra nord, E18 fra øst eller E39 fra vest. 

Grimstad ligger langs E18, avkjøring nummer 79.

Kortfilmfestivalens Venner – FB gruppe
Bli medlem av vår Facebook gruppe her. Her deler vi informasjon om overnatting, transport og alt det praktiske om festivalen. 

For mer informasjon om reise, ta kontakt med vår gjesteansvarlig Sophia Aronsen, sophia@kortfilmfestivalen.no eller festivalprodusent Julie Pichard julie@kortfilmfestivalen.no

Grimstad er en sørlandsperle. Beliggenheten, med den lange kystlinjen og de mange soltimene, gjør Grimstad til en unik og populær sommerby.

Navnet kommer fra gården Grøm, som igjen kommer fra elven Groa som betyr «elven som vokser fort». Grimstad er en fiskelandsby fra middelalderen, markert på hollandske sjøkart fra 1600-tallet. Den var et ladested fra 1791 og fikk sin bystatus i 1816. Byen er omgitt av fem store høyder og har en naturskjønn skjærgård. Sentrum er preget av trehusbebyggelse og brosteinsbelagte gater anlagt før bilismen. Oppført på Riksantikvarens NB!-liste.

Kjente diktere som Henrik Ibsen, Knut Hamsun, Herrmann Wildenwey, Roald Dahl og Knut Nærum har bodd her.

Les mer om Grimstad her

:https://www.grimstad.kommune.no/politikk-og-organisasjon/velkommen-til-grimstad.


Sykkelutleie

Sykler kan leies på Grimstad Turistkontor.
For informasjon og bestilling kontakt turistkontoret:
Telefonnummer er  +47 37 25 01 68. mail: turistkontoret@grimstad.kommune.no  

https://www.visitsorlandet.com/grimstad/turistinformasjon-i-grimstad/

Har du spørsmål kan du ta kontakt med festivalprodusent Julie Pichard julie@kortfilmfestivalen.no

Grimstad turistkontor har mange tips om alt som skjer i Grimstad!

Grimstad turistkontor, tlf 37 25 01 68 (mandag til fredag, 9-16).

turistkontoret@grimstad.kommune.no

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.