FB Pixel

School screenings

Elementary school screenings

Lidenskap for film kan begynne i veldig ung alder. Derfor er det viktig for oss i Kortfilmfestivalen å tilby et godt og variert program som kan glede og inspirere de aller minste. Dette programmet sikter seg inn på elever i barneskolen, med gøyal Pixar-inspirert animasjon i filmer som «Treasure» og «Le cri», stopmotion-animerte filmer som «The Landing», og filmer som også tilbyr litt tankegods og kan få barna til å reflektere, som «Innestengt» og «The Great Overflow».

#Innestengt

Mars 2020. Skolene stenger, og undervisningene skjer hjemmefra. Et viktig historisk tilbakeblikk på denne rare første perioden da Norge stengte ned.

Read more

Treasure

To oppdagelsesreisende på jakt etter en glemt skatt forstyrrer romantikken mellom en blekksprut og hans elskede.

Read more

Le cri

Et forferdelig skrik gjennomborer stillheten i en søvnig bolig. Hva har skjedd? Etterforskningen begynner.

Read more

The Great Overflow

Etter en gigantisk flod flyter Pää nedover elva på taket av huset sitt. Snart får han selskap av Nif, og sammen reiser de nedover og ut i havet.

Read more

The Landing

A girl is spending the day in a zoo with her mom and a bunch of other tourists. Suddenly an unknown ship floats into the dock of the zoo and two strange-looking creatures step out. 

Read more

Middle school screenings

Film kan tilby trygghet, gjenkjennelse og en følelse av samhold, og kanskje er dette aldri viktigere enn i ungdomstiden. Dette programmet inneholder filmer fra hele verden som tar for seg vennskap, forelskelse, religion, mobbing og samfunnsbevissthet, filmer som kan inspirere og røre unge hjerter.

Armadila

En tretten år gammel jente sliter med å holde følelsene i sjakk, enten det gjelder hennes savnede hund eller gutten hun liker.

Read more

Leap

På en dag som alle andre, vender Alexandre hjem og oppdager at moren hans har forsvunnet.

Read more

Angel/Demon

16 år gamle Maria er forvirret. Skal hun være tro mot Gud, eller stole på sine egne følelser?

Read more

Metro6

I dag er en viktig dag for Zak, men alt går fryktelig galt. Under en innholdsrik busstur gjennomgår Zak en dypt personlig forvandling. 

Read more

Super

Hver dag etter skolen, ser Violet en gruppe barn mobbe og gjøre narr av et annet barn. Konfrontert med denne urettferdigheten, blir Violet inspirert av den hun beundrer mest: en superhelt.

Read more

High school screenings

Hvordan skal man beholde vennskapene fra sin barndom og ungdomstid når man er ferdig på videregående og flytter langt fra hverandre? Hvordan navigerer man følelsene sine i sitt første seriøse forhold? Hvordan kan navn, bakgrunn og utseende definere deg og din identitet? Dette kan kanskje filmene i VGS-programmet hjelpe til med å finne svar på.

The Brother

Kais lider av en sykdom som forårsaker lammelse i hele kroppen. Fanget i en lam kropp, drømmer han om natten at han er sin favoritt manga-helt.

Read more

D?láp?? is Fine

En historie om en ung svart jentes forhold til håret og navnet sitt, og hvordan det hjelper henne å forstå hvem hun egentlig er.

Read more

Anyway

I senga, om kvelden. En jente vil fortelle kjæresten at hun elsker ham, men hun vil at han skal si det først.

Read more

Marlon Brando

Beste venner Cas og Naomi er ferdige på videregående, og tilbringer hvert eneste sekund sammen. Men når deres fremtidige planer tilsynelatende er forskjellige, begynner forholdet å vakle.

Read more

Angel/Demon

16 år gamle Maria er forvirret. Skal hun være tro mot Gud, eller stole på sine egne følelser?

Read more

Prisseremoni

Receive our newsletter

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.