FB Pixel

Kortfilmfestivalen reduserer i Grimstad

Kortfilmfestivalen 2021 avlyser sin planlagte samling for filmskapere og bransje i Grimstad. I stedet satser vi for fullt på digitale og lokale visninger.  

Siden fjorårets heldigitale festival har vi i Kortfilmfestivalen planlagt for en 2021-utgave med fysiske filmvisninger. Gjennom våren har vi arbeidet med en festival i tre trinn: filmvisninger på digital plattform, på lokale kinoer over hele landet, og en begrenset fysisk festival for tilreisende filmskapere og publikum i Grimstad. Men vi må nå se i øynene at siste trinn ikke kan gjennomføres.

Selv om vi håpet på en lettelse i smittevernet, gjør pandemien det fortsatt for usikkert med kulturarrangementer særlig for et tilreisende publikum. Fordi helse og sikkerhet må komme først, har vi i samråd med lokale helsemyndigheter bestemt oss for å redusere tilstedeværelsen i Grimstad. 

I praksis betyr dette følgende for årets festivalutgave: 

  • Samtaler med filmskapere, panelsamtaler, seminarer og andre bransjearrangementer blir avholdt digitalt.
  • Utekino, filmvisninger for skoler, konkurranseprogram og andre enkelt-forestillinger blir fortsatt vist på Grimstad kulturhus for et lokalt publikum. 
  • Vi viser kortfilmprogrammer på utvalgte kinoer over hele landet i tråd med smittevern-regler 

Selv om vi er skuffet over ikke å kunne være til stede i Grimstad slik vi ønsker, gleder vi oss til å formidle kortfilm til et stort publikum på nye måter. Alle filmprogrammer blir tilgjengelig digitalt i en utvidet periode på ti dager. Og hele 12 kinoer rundt om i landet viser våre norske kortfilm-programmer! Det synes vi er et fint plaster på såret. 

Fullt program og festivalpass til årets utgave slippes 21. mai!

Nyhetsbrev i footer

Receive our newsletter

Your personal information will only be used to send out newsletters. You can unsubscribe at any time by clicking on a link in the email.