FB Pixel

Velkommen til den 43. Kortfilmfestivalen!

Festivalleder Anita Svingen ønsker velkommen til den første digitale utgaven av Kortfilmfestivalen.

Så er endelig den store dagen her!

Denne festivalutgaven, som lenge hadde noen usikre utsikter, er vi nå svært glade for å presentere til dere!

Vi tok et valg tidlig i april om at vi ville arrangere festivalen digitalt. Vi vurderte å utsette også, men det ble for vanskelig å forestille seg et nytt festivaltidspunkt. Oktober, november? Ville det komme nye smittebølger? Ville sørlandsidylliske Grimstad være like tilgjengelig i snø og mørke? Og kanskje ville vi da ikke kunne arrangere en fullverdig festival.

Å avlyse var ikke aktuelt. Koronautbruddet kom midt under filmpåmeldingen til konkurranseprogrammet vårt, men vi så nesten ingen nedgang i antall påmeldinger, så det var tydelig at filmskaperne var fortsatt interesserte i en festival. Kortfilmen har så få arenaer, og en digital filmfestival var uten tvil den beste løsningen.

Derfor har vi gått hardt inn for å arrangere den beste festivalen vi kan, digitalt! Sjelden har begrepet team effort vært mer passende, for dette har krevd en helt annerledes innsats fra alle. Vi har laget en helt ny digital plattform og nettside, samtidig som vi har ønsket å bevare festivalfølelsen fra Grimstad. Er det i det hele tatt mulig på nett?

Alle festivalens program ligger i dagsplanen, men det er veiledende tider for alle program som ikke er live. De kan ses gjennom hele festivalperioden, men er satt opp slik så man kan få de med seg FØR en eventuell samtale om programmet, og for å vise fram alt av innholdet vi har på programmet. Vi vet at de aller fleste ønsker å se så mye av konkurranseprogrammet som mulig, men husk også å se over alle de andre programmene vi har. Vi er veldig stolte av hele programmet i år. 

Vi har til sammen 68 timer på programmet, og det sier seg selv at du nå må stå på. Dette er mye å fordøye. Og det er meldt strålende sol.  Men husk, dette er bare starten på sommeren – det kommer mye mer sol snart. Det er derimot de eneste fem dagene du kan få se Kortfilmfestivalen i din egen stue, på nett.

Så hvordan få festivalfølelsen?
Følg dagsplanen, mange gjør det samme! Du kan bli med i gruppa «Hestetorget» (oppkalt etter uteplassen foran Kulturhuset i Grimstad) på Facebook, opprettet av ivrige kortfilm-fans, hvor dere kan snakke om programmene. Men husk: Snakk som om du skulle være på Hestetorget – kanskje sitter regissøren rett bak deg.

Mange skal se film sammen, og noen inviterer til Bakgårdsfest. Vi skulle så gjerne sett dere alle i kinosalene på Kulturhuset i Grimstad, men vi tar det igjen i 2021.

For nå begynner festivalen! Den vil gå sin seiersgang fra et studio på Sentralen i Oslo og vi er veldig stolte av det vi har fått til.

Så ta vare på dere selv og andre, kjøp festivalpass og ha mange gode festivalopplevelser! 

God film!

Festivalleder Anita Svingen,
på vegne av hele den fantastiske festivalstaben

Samarbeidspartnere

Institut francais de Norvege

Den norske ambassade i USA

Den norske ambassade i Storbritannia

Den spanske ambassaden i Oslo

Den Irske ambassaden i Oslo

Den portugisiske ambassade i Lisboa

Den tyske ambassade i Oslo

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.