FB Pixel

Slik blir den digitale Kortfilmfestivalen 2020!

Om kort tid lanserer vi årets digitale festivalutgave.

Kortfilmfestivalen 2020 nærmer seg med stormskritt! Siden koronaviruset rammet Norge har vi jobbet på spreng med å lage en alternativ festivalutgave, og nå er vi endelig klare til å fortelle dere om den. Årets festival vil inneholde alt du er vant med: kortfilm i konkurranse, spennende sideprogram og retrospektiver, møter med kjente filmskapere, filmsnakk, quiz og bransjearrangementer – på nett.

Slipp av årets festivalprogram nærmer seg!
Vi annonserer snart det fullstendige festivalprogrammet på vår nettside, som også vil fungere som årets digitale visningsplattform. Konkurranseprogrammene våre finner du allerede på vår nettside. Her vil det også bli mulig å kjøpe festivalpass ved programslipp.

Vi håper at så mange som mulig har anledning til å følge våre live-arrangementer mens de pågår for å kjenne på den ekte festivalfølelsen. Ved å følge arrangementene live vil du få mulighet til å være med å treffe filmbransjen, stille spørsmål og delta i diskusjonene.

Årets festival vil avvikles fra Oslo
På grunn av omstendighetene rundt spredningen av koronaviruset har vi med tungt hjerte fattet beslutningen om å ikke arrangere årets festival fra Grimstad. I år vil flere av våre arrangementer avvikles fra studio i Oslo. Vi har valgt å ta hensyn til forholdene i Grimstad, som per i dag er smittefritt. Vi ønsker ikke å risikere at verken stab, gjester eller lokalbefolkningen blir utsatt for smitte. Vi ønsker heller ikke å sette festivalgjester som er skeptiske til å reise i en vanskelig situasjon – det kan være en lang reisevei for en times filmprat i Grimstad, når det ikke er en festival eller gateliv i byen.

Men hvis savnet etter Grimstad blir for stort, kan du klikke deg inn på “Skonnerten S/S Solrik – minutt for minutt” og bli med på en virtuell versjon av våre tradisjonsrike båtturer, se på bølgeskvulp, høre måkeskrik og få sørlandsidyllen inn i din egen stue.

Følg festivalen sammen med oss 10–14. juni!
De neste ukene vil vi lade opp til festival ved å presentere årets filmskapere, slippe trailere, intervjuer og artikler. Følg med i våre kanaler på Facebook og Instagram for fortløpende oppdateringer. Alle filmer og annet innhold vil være tilgjengelig på www.kortfilmfestivalen.no i perioden 10.–14. juni. Vi vil arrangere mesterklasser, filmsamtaler, regissørmøter, paneldebatter og legge til rette for bransjemøter som strømmes på vår plattform, både som direktesending og opptak. Opptak fra arrangementene vil bli tilgjengelige på vår nettside etter endt gjennomføring.

Samarbeidspartnere

Institut francais de Norvege

Den norske ambassade i USA

Den norske ambassade i Storbritannia

Den spanske ambassaden i Oslo

Den Irske ambassaden i Oslo

Den portugisiske ambassade i Lisboa

Den tyske ambassade i Oslo

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.