Spesialprogram 2017 / Skoleprogram / Kortfilm for barn

Onsdag 14. juni, kl. 9:30, Catilina

Kortfilm for barn

Verdens mellomste fisk

I årets kortfilmprogram for barn tar vi opp temaer som vi håper og tror vil sette tankene i sving hos de minste, så vel som hos de voksne. Filmene handler om hva det å leve og utvikle seg gjennom livet innebærer. Det vil dukke opp noen ganske vanskelige, men også spennende og tankevekkende temaer underveis. I Granateple møter vi åtte år gamle Mina som tenker mye på faren sin i Kurdistan, et land med krig og konflikt. Tenn meg på forteller en historie om to venninner på vei inn i puberteten som tester grenser i tankene, i vennskapet og i egen tilstedeværelse. I St. Elliot mister Elliot bestefaren sin og han vil sørge for at bestefars hund kommer til himmelen sammen med bestefaren. I animasjonssjangeren gir multikunstneren Andreas Paleologos` vakre strek oss fortellingen om fyrvokterdatteren Tindras tapre forsøk på å redde en båt fra å gå på grunne, og i Cathinka Tandbergs film blir vi kjent med Ingeborg som over natten blir rikskjendis fordi hun har fanget en usedvanlig mellomstor fisk.

Kortfilmer for barn

Tindra set fyr

Tindra set fyr

Tindra er fyrvokterdatter. En kveld faren er ute på fisketur, slokner plutselig fyret mens en båt ute på havet er på vei rett mot skjærene. Tindra prøver å tenne opp fyret, men setter i stedet fyrtårnet i brann. En animert spenningsfilm for barn om ei lita jente som tar et stort ansvar.

Andreas Paleologos er en svensk-gresk animatør, regissør og musiker som bor i Oslo. Han er utdannet i animasjon ved Konstfack i Stockholm og er dessuten kjent som synth-ninja og video-remix-doktor under artistnavnet Cuckoo.

Tenn meg på

Tenn meg på

Den litt skumle, men også lokkende puberteten nærmer seg for Sonja og Kine. Uvante ting skjer med kroppen og tankene de gjør seg om seg selv og hverandre er i forandring. En kveld de er alene hjemme deler de sine følelser og opplevelser.

Rebecca Wirkola Kjellmann fra Alta er utdannet ved Film og TV på Westerdals i 2014. Hun har regissert flere fiksjons- og dokumentarserier for NRK, samt kortfilm og musikkvideoer. Hun har tidligere vist kortfilmen Bare vi på Kortfilmfestivalen.

Granateple

Granateple

Mina er en kurdisk jente på åtte år som er oppvokst i Norge, men likevel er hun blitt et offer for krigen i Midtøsten. Hun vet mye mer om situasjonen enn de voksne tror.

Brwa Vahabpour er en kurdisk-norsk filmskaper fra Trondheim. Han ble uteksaminert fra Nordland Kunst- og Filmfagskole i 2014 og studerer i dag regi på Den Norske Filmskolen.

St. Elliot

St. elliot

Bestefar er død og bestefars gamle hund er blitt syk. Det er en tung tid for seks år gamle Elliot. Tragedien topper seg når bestemor forteller at hunder ikke kommer til himmelen og at de aldri får se hverandre igjen. Elliot bestemmer seg for å ta saken i egne hender og legger en plan slik at bestefaren kan gjenforenes med sin hund.

Tord T. Olsen er utdannet journalist, men har hatt interesse for film hele livet. Til daglig jobber han som manusforfatter, fotograf og regissør i produksjonsselskapet Deadline Media.

Verdens mellomste fisk

Verdens mellomste fisk

Ingeborg er en ung jente som liker å fiske. Som vanlig melder hun seg på den årlige fiskekonkurransen på hjemstedet. Og denne gangen fanger Ingeborg en fisk som er usedvanlig: Den blir målt til å være verdens aller mest mellomste og mellomstore fisk. Ingeborg og fisken blir rikskjendiser over natta. Men hva skjer når fisken legger på seg?

Cathinka Tanberg har jobbet som animatør siden 2003. Hun studerte ved Høgskulen i Volda og fullførte sin master i visuell kommunikasjon ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2008. Tanberg har tidligere regissert reklamefilm, mens Verdens mellomste fisk er hennes debut som kortfilmskaper.