Seminarer og arrangementer 2017 / Utstilling: Kortfilmfestivalens historie i bilder

Reimanngården, 14. – 18. juni
Onsdag til lørdag kl. 12:00–16:00,
Søndag kl. 12:00–14:00

Vernissasje
Torsdag 15. Juni, kl. 16:00 til 17:00

Utstilling: Kortfilmfestivalens historie i bilder

Sa festivalutstilling

Det er ingen bedre måte å feire 40 festivalårganger enn å se tilbake på gode minner!

Fra festivalens oppstart i 1978 har en rekke kunstnere vært involvert i festivalens visuelle profil og uttrykk. Fra de første plakatene som barnebokillustratør Judith Allan sto bak, kjent for sine illustrasjoner til Narnia-bøkene, via popkunstneren Keeichi Tanaami, som satte sitt preg på festivalen i 2005 med vår mest fargerike plakat, et uttrykk for kunstnerens hallusinasjonspregede sykehusopphold etter at bombene falt over Tokyo under 2.verdenskrig. Til de mer personlige plakatene hvor filmarbeider og Kortfilmvenn Helga Fjordholm brukte sin egen katt «Hansemann» som motiv på 1990-plakaten. Festivalen har siden 2006 hatt en fast følgesvenn: Designstudioet Motorfinger, nå Kord, som vil pryde utstillingslokalet med 11 plakater.

Kortfilmfestivalen historie består ikke bare av filmer, men også av alt materialet som har blitt produsert til 40 festivaler: Plakater, bilder, festivalkataloger og annen dokumentasjon fra hver eneste festival. Kanskje finner du et bilde av deg selv på vår selvlagde «Wall of Fame»? Sjansen er der, uansett hvor lenge det er siden sist. Vi har bilder datert helt tilbake til 1978.

Vernisasje
Kortfilmfestivalens kurator for forestillingen og tidligere festivalsjef Torunn Nyen byr på forfriskninger og gir en innføring i arbeidet bak festivalen og innsamlingen av plakatkunst, memorabilia og bilder til festivalen.