Internasjonal dokumentar / ID4: The Third Option

Lørdag, 17.juni
17:15 – 19:00
Pan

ID4: The Third Option

Die dritte option

Ny forskning og teknologi byr på etiske dilemmaer vi inntil nylig ikke har måttet ta innover oss. For hvem og hva er det som bestemmer definisjonen av ordet normalt? I sin film skaper regissør Thomas Fürhapter vakre bilder og gir oss samtidig en svært tankevekkende opplevelse som utfordrer oss og tanken om det perfekte samfunn. Han skreller vekk overflødige tematiske lag og angriper kjernen: Moralen og etikken bak fosterdrap i forsøkene på å skape normale barn og et normalt familieliv.

Vi møter et par som i en provokativ, nøktern tone gir oss sine refleksjoner rundt deres erfaring med å avslutte livet til sitt barn i sjette svangerskapsmåned. Fürhapters første lange dokumentar er sylskarp hva gjelder hans nøye utvalgte bilder. De kombineres med dialoger og replikker som får deg til å frykte hvor langt vitenskapen – og vi som samfunnsborgere og individer – er villige til å gå for å oppnå et samfunn uten skavanker.

Hvor langt er du villig til å gå?

Etter visningen blir det samtale med regissør Thomas Fürhapter og filosof Hans Herlof Grelland.

Thomas Fürhapter har studert filosofi, film og teater og jobber som filmskaper og videoartist. Han har laget to kortfilmer, Planes (2006) og Das Gelb ohne Zebra (2004). Michael Berger – Eine Hysterie var hans første dokumentar. Hans neste innsats Die Dritte Option ble vist på CPH: DOX.

Kjøp billetter HER

Director: Thomas Fürhapter
Script: Thomas Fürhapter
Photo: Judith Benedikt
Editing: Dieter Pichler
Sound: Andreas Hamza
Producer: Johannes Rosenberger
Contact: Michaela Cajkova, Taskovski Films, 19-21 Christopher Street, London EC2A 2BS, United Kingdom
E-mail: festivals@taskovskifilms.com
Phone: +420 721 006 421