Internasjonal dokumentar / ID3: Stranger in Paradise

Friday, 16.juni
18:30 – 20:15
Vesle Hallvard

ID3: Stranger in Paradise

1. stranger in paradise

I første akt forteller saksbehandleren dem sannheten: «Velkommen til Europa! Massemigrasjonen er en katastrofe. 55 prosent av dere som kommer fra Afrika vil aldri jobbe, og ikke være annet enn en økonomisk belastning for oss.» Etterpå gir han dem spillereglene: «Har du reist over Middelhavet med båt fordi du søker en tryggere økonomisk situasjon for deg og din familie? Da er du ikke velkommen. Er du ikke i umiddelbar fare hvis du reiser hjem igjen? Da er du ikke velkommen.»

Byråkratiet som møter asylsøkerne i Europa er kynisk. Påminnelsen om dette vil gi deg frysninger når læreren i filmen, strippet for medmenneskelighet idet han møter nyankomne flyktninger på Sicilia, personifiserer Europas holdning til flyktningestrømmen. Dette er et politisk essay i et formspråk som plasserer seg i krysningspunktet mellom dokumentar og fiksjon, og som røsker skikkelig i deg.

Etter visningen blir det samtale med dokumentarens hovedkarakter, skuespiller Valentijn Dhaenens.

Guido Hendrikx studerte kunstfag, kultur og kommunikasjon ved Universitetet i Utrecht og har jobbet som frilansjournalist. Han debuterte i 2010 med kortfilmen Day Is Done, og har siden regissert ytterligere tre kortfilmer. Stranger in Paradise fra 2016 er hans første lange dokumentarfilm.

Kjøp billetter HER

Holland logo 2400 orange

Visningen er støttet av Nederlands ambassade i Oslo.

Director: Guido Hendrikx
Script: Guido Hendrikx
Photo: Emo Weemhoff
Music: Ella van der Woude, Juho Nurmela
Sound: Taco Drijfhout
Producer: Frank van den Engel
Contact: noortje@herrie.com