Internasjonal dokumentar / ID2: Last Men in Aleppo

Torsdag 15.juni
14:30 – 16:15
Catilina
Fredag 16. juni
21:00 – 22:45
Vesle Hallvard

ID2: Last Men in Aleppo

Last men in aleppo 2 pressphpto

De stolte bygningene har blitt til gravsteiner, den klare stjernehimmelen har blitt til bomberegn og liv har blitt til død. Mer brutalt og grusomt kan det ikke bli enn arbeidsdagen til de frivillige i White Helmets i Aleppo. Etter at bombeflyene har gjort sitt, rykker White Helmets ut for å grave frem levende og døde fra ruinene. De er utmattede, desillusjonerte og fortvilte, men de gir ikke opp og de nekter å forlate Aleppo.

Last Men in Aleppo viser konsekvensene når internasjonale konflikter ender med krig på bakken, men også hvordan hverdagslivet fortsetter til tross for farene og ondskapens kaos. En tur med barna til lekeplassen kan by på øyeblikk med lek og glede, helt til jagerflyene sirkler på himmelen over dem og barna skrekkslagne tigger om å få dra hjem.

Filmen vant hovedprisen ved årets Sundance-festival og ved CPH:DOX 2017. Dette er en vanskelig film å se, men den er også en fantastisk hyllest til menneskers heltemot og urokkelige tro på en bedre fremtid.

Feras Fayyad er en syrisk filmskaper, forfatter og radioprodusent. Han har en BA fra den internasjonale film- og TV-skolen EICAR i Paris, og har laget en rekke filmer om Syria.

Steen Johannessen er en regissør og filmklipper fra Danmark. Han har klippet blant annet Krigerne fra Nord (2014), Motley’s Law (2015) og Dem vi var (2016). Last Men in Aleppo er Johannessens co-regidebut. De to sistnevnte vises på Kortfilmfestivalen.

Kjøp billetter HER

Director: Feras Fayyad
Co-director: Steen Johannessen
Script: Feras Fayyad
Photo: Fadi al Halabi, Thaer Mohammed, Mojaheed Abo Aljood
Music: Karsten Fundal
Editors: Steen Johannessen, Michael Bauer
Producers: Søren Steen Jespersen, Kareem Abeed, Stefan Kloos
Contact: DR Sales, Emil Holms Kanal 20, 2. – 5.
DK-0999 København C, Denmark
Phone: +45 3520 3040, E-mail: drsales@dr.dk