Påmeldingsfristen gikk ut 15. mars 2017

Det er tre konkurransekategorier for norsk film:

Kortfilm
Dokumentarfilm
Musikkvideo

Filmen må være ferdigstilt etter 15. mars 2016.
Filmens regissør eller hovedprodusent må være norsk eller bosatt i Norge.

Kortfilm kan maks være 35 minutter. Dokumentarfilmer til dokumentar- programmet må være lengre enn 25 minutter. Dokumentarfilmer under 35 min kan meldes på som kortfilm.

En forhåndskomité oppnevnt av Kortfilmfestivalen velger ut og programmerer filmene. I påmeldingen laster du opp en påsynsfilm på Vimeo. Hvis filmen din velges ut til festivalen, vil vi be om en visningskopi for kino i Grimstad. Standard visningsformat under festivalen er DCP.

I begynnelsen av april sender vi ut informasjon om hvilke filmer som har blitt valgt ut til konkurranseprogram. Ferdig visningskopi må leveres innen 21. april 2017.

Påmeldingsavgift NOK 250,- (Direkte betaling ved påmelding med VISA / Mastercard)

Dette må du vite før du starter filmpåmelding:
Før du melder på filmen bør du ha all informasjon klar. En tekst på norsk – godt skrevet og korrekturlest – skal legges inn som filmomtale til katalogen. Helst ikke mer enn 350 tegn. Teksten skal oversettes og legges også inn i sin engelske versjon, i samme skjemaboks. Informasjon om regissør, filmens lengde, format, produksjonsår og navn på alle fagfunksjoner skal oppgis. Omtalen og informasjonen benyttes i katalogen. Bruk derfor litt tid og skriv en leseverdig tekst om filmen du har vært med på å lage.

Kortfilmfestivalen er ikke åpen for internasjonal påmelding. Internasjonale filmer blir invitert til festivalen gjennom andre visningsarenaer.

Prisene det konkurreres om

GULLSTOLEN til beste norske kortfilm
GULLSTOLEN til beste norske dokumentar
GULLSTOLEN til beste internasjonal kortfilm
TERJE VIGEN-PRISEN
BESTE NORSKE MUSIKKVIDEO
AUST AGDER FYLKESKOMMUNES UNGDOMSPRIS
TIMEGLASSET
NORSK FILMFORBUNDS FAGPRIS
FILMKRITIKERPRISEN

Les mer om prisene her.